Nog geen reacties

Inspiratieavond Feest van de Geest | 31 jan

ADELBERTKERK Minervaweg 7| Dinsdag 31 januari-20.00 -21.30u ( Inloop 19.30u.)

In de periode van 9 – 20 mei, rond Hemelvaart en Pinksteren is er voor het eerst een kunstroute in Delft waaraan 12 kerken meedoen.o.a. De Vierhovenkerk, de Hofkerk en de Lutherse kerk. Dit Feest van de Geest heeft als thema Troost. Kunstenaars zijn gekoppeld  aan de kerken  en  maken een  nieuw kunstwerk in dit thema. In de gemeente maakt dit nieuwe energie los. In de Vierhovenkerk worden ook de kerkleden uitgenodigd om een zelfgemaakt kunstwerk te exposeren. In De Hofkerk komt er o.a. een fotoworkshop met de kunsternares Kim Schoonderwille

Op 31 januari verzorgt de St. Feest van de Geest een inspiratieavond.  Karin Elema verzorgt een inleiding. Zij is “belevingsbewust architect/ontwerper” en werkt op het grensgebied van architectuur en beeldende kunst. Tijdens de avond worden opgedane ervaringen in het kader van Feest van de Geest met elkaar gedeeld.

Iedereen is welkom om kennis te maken met de kunstenaars, de organisatie en leden van de kerken die meedoen aan deze kunstroute. 

Feest van de Geest in de Vierhovenkerk

Bijvoorbeeld met Edith Bons, een Delftse kunstenaar. Zij zal in de Vierhovenkerk exposeren en heeft plannen om t.z.t. ook workshops te geven en zo gemeenteleden erbij te betrekken. Daarnaast is ook onze eigen Kunst- en kerkcommissie betrokken.Elke kerkelijke gemeente die meedoet werkt vanuit een klein team om het project binnen de eigen gemeente van de grond te krijgen. Bij ons zijn dit Edith Bons (kunstenaar), ds. Barry Kiekaard (voorganger) en Jasper van der Kooij (coördinator). 

Meer informatie is te vinden in PKD 1|2024  (blz. 17) en https://feestvandegeest.nl/delft/