Voor de kinderen, bij de dienst van zondag 28 juni 2020
De kerkdienst is via internet, er is geen kindernevendienst in de kerk, maar er is wel iets voor thuis!
Elke week vind je hier een nieuw verhaal, met suggesties om thuis aan de slag te gaan.

Voor deze week, de link naar het materiaal dat thuis gebruikt kan worden: https://www.dropbox.com/s/8elpenwn6hjx5wz/Mattheus-Zondag-4-Het-voorbeeld-van-de-drie-dienaren-c.pdf?dl=0

Zondag 28 juni 2020 – Het voorbeeld van de drie dienaren

Deze zondag is de vierde van een blok met vier verhalen uit het evangelie van Matteüs over Gods nieuwe wereld. Op elke zondag staat een (of meerdere) voorbeeld van Jezus centraal die iets laten zien van deze nieuwe wereld.
Op deze zondag staat Matteüs 25:14-30 centraal: een voorbeeld van drie dienaren die allemaal uitgedaagd worden om te zorgen voor het geld van een rijke man. Voor de kinderen van 4-8 jaar richten we ons op dat je goed je best moet doen als je ergens verantwoordelijk voor bent.  Voor de kinderen van 8-12 jaar richten we ons op dat God iedereen gaven en talenten geeft die bij diegene passen, en die je mag inzetten voor goede dingen.

De jongste kinderen hebben in een spel geprobeerd hun bezit te verdubbelen. Wellicht is uw kind thuisgekomen met een puzzel waarop een talent van uw kind getekend staat. Maak de puzzel en vraag waarom uw kind juist dit talent getekend heeft. Vertel uw kind waar u hem of haar nog meer goed in vindt. De oudste kinderen kunnen een talentenjacht hebben gedaan. Of misschien komen ze thuis met het werkblad ‘Wat kun je doen met een miljoen?’ Bedenk tenslotte hoe de kinderen hun zakgeld kunnen verdubbelen voor een goed doel?’

Vanaf zondag 5 juli starten we met een blok van drie verhalen over Salomo. We lezen hoe Salomo koning wordt, dat hij een wijze koning is, en dat hij de tempel voor God bouwt. Het vierde verhaal komt uit het bijbelboek Prediker. We lezen met de kinderen een wijsheidstekst.

Je kunt ook kijken naar een kinderviering: elke zondag van 10 uur tot half 11 (of later terugkijken), met zingen, dansen en theater.