Nog geen reacties

Jongerencafé over natuurampen

In het jongerencafé zo. 14 oktober werd gesproken over natuurrampen en de verandering van het klimaat. Alle jongeren werd indringend gevraagd wat zij bereid zijn op te geven om de opwarming van de aarde tegen te gaan. Minder en korter douchen, de auto laten staan, geen vliegvakanties en geen vlees eten. Het was moeilijk, maar het besef was er wel dat er iets moet gebeuren. Hoewel het onderwerp best zwaar was, was de sfeer luchtig en licht.

Begin december ( of eind november) is het volgende jongeren café.

Misschien is voor jou?  neem contact op met Maarten Kool of Fred van Helden


Berken jouw voetafdruk

http://voetafdruktest.wnf.nl/

De voetafdruk (ook wel mondiale of ecologische voetafdruk genoemd) is de ruimte die we per persoon innemen op aarde. Deze ruimte wordt berekend op basis van jouw levensstijl. Alles wat je consumeert kost namelijk ruimte. Eten en drinken neemt bijvoorbeeld ruimte in beslag, omdat het verbouwd en vervoerd moet worden. Maar ook papiergebruik (denk aan bomenkap) en energieverbruik (CO2 uitstoot) kosten veel ruimte.

Voetafdruk?
Ben jij je bewust van wat je eet en drinkt, wat je uitprint en wanneer je de bus, tram, fiets of auto neemt? De gevolgen van jouw gedrag kunnen met de voetafdruk in een getal worden uitgedrukt. Dit getal geeft aan welk stukje van de aardbol jij in beslag neemt. De voetafdruk is wereldwijd de afgelopen jaren sterk is gestegen. Als we zo doorgaan zijn er twee aardbollen nodig!