Nog geen reacties

Kerkdienst 15 augustus

Zondag is er een viering in de Hofkerk.

U kunt bij deze vieringen aanwezig zijn. Aanmelden kan hier


GA NAAR DE LITURGIE VAN DEZE DIENST

GA NAAR KERKOMROEP VAN DEZE DIENST  Audio beluisteren via de Kerkomroep (Delft Hofkerk)

 GA NAAR YOUTUBE LIVE STREAM VAN DEZE DIENST beeld en audio  

GA NAAR MATERIAAL VOOR DE KINDEREN


Met elkaar verbonden

Zondag 15 augustus
Bijbellezing: Marcus 2:1-12
Voorganger: ds. F. van Helden

Deze zondag staat verbinding en verbondenheid centraal. Altijd nam ik de kerkgemeenschap voor lief als iets vanzelfsprekends. Het was er gewoon. In het afgelopen jaar heb ik ervaren dat de dit web aan contacten broos. Door dat je elkaar een tijd lang niet kon ontmoeten raken draden van het web los. En komen stenen als het cement van contact ertussen verdwijnt los te zitten.

Aan de andere kant heb ik ervaren dat met kaartje, pannetjes soep en telefoontjes er veel onzichtbare lijntjes lopen. Hoe kunnen we bijdragen aan verbinding? En hoe inspireert de Bijbel ons?

Jezus is een verbinder, die voor mensen die buiten liggen verbinding met God herstelt. God is er inderdaad voor hen. Met genezingen heelt Jezus niet alleen de wond, maar herstelt hij ook de verbinding met de gemeenschap, waaruit mensen uit gevaar op besmetting zijn verstoten.

We lezen over 4 vrienden, die hun zieke vriend niet alleen laten. Zij geven niet op en zoeken als de weg geblokkeerd wordt, naar creatieve manieren om bij Jezus te komen in de hoop dat hij hun vriend helpt.