Nog geen reacties

Kerkdienst 2 mei

Komende zondag is er GEEN viering in de Hofkerk

Ds. van Helden is in contact geweest met iemand die corona heeft en is daarom in quarantaine in afwachting van de uitslag van de test. De kerkenraad heeft besloten om deze zondag de viering in de Hofkerk te laten vervallen en ons aan te sluiten bij de viering in de Vierhovenkerk.

> GA NAAR DE LITURGIE VAN DEZE DIENST VIERHOVENKERK liturgie printversie

> GA NAAR KERKOMROEP VAN DE VIERHOVENKERK  Audio beluisteren via de Kerkomroep (Delft Vierhovenkerk)

> GA NAAR YOUTUBE LIVE STREAM VAN DE VIERHOVENKERK beeld en audio  

In de zondagen dat we samen met de Vierhovenkerk kerken, drinken we samen (digitaal) koffie na de dienst

> Koffie drinken na de dienst DIGITAAL 

> GA NAAR MATERIAAL VOOR DE KINDEREN

Kerk & Choco voor kinderen


Zondag 2 mei

Bijbellezing: Deuteronomium 4:32-40 en Johannes 15:1-8

Voorganger: Ds. David Knibbe

Vandaag zijn Deuteronomium 4:32-40 en Johannes 15:1-8 onze lezingen. Ik schrijf dit keer geen inhoudelijke preview over deze teksten. Nu wil ik dit stukje op een andere manier gebruiken. Voor mij is de preek een van de meest wezenlijke manieren om mijn geloof te uiten. Dan is er plek. We zijn stil. Als ik preek of als ik luister, in de preek ervaar ik rust, bezinning, onrust en oproep. God is daar. Maar ik ben niet iedereen. Voor velen is juist de preek het moment om af te haken. Te lang, te theoretisch, te ver van de praktijk. Men ervaart God in de ruimte, de natuur, de muziek of in relaties met mensen. Die laatste ‘bronnen’ beaam ik. Maar dan nog vind ik de preek als bezinning op een boek dat qua diepzinnigheid zijns gelijke niet heeft, een fraai fundament, aanvulling of bevestiging van de andere bronnen. Dit moet me even van het hart. Misschien luistert u anders als u dit stukje gelezen heeft naar mijn preek op zondag 2 mei. Als uitsmijter: dit komt wat mij betreft geenszins in mindering op de liturgie. Gebeden, liederen, stilte, zij horen bij de dienst als de blauwe lucht bij de groene aarde.
Ds. David Knibbe