Nog geen reacties

Kerkdienst 25 juli

Zondag is er een viering in de Hofkerk.

U kunt bij deze vieringen aanwezig zijn. Aanmelden kan hier


GA NAAR DE LITURGIE VAN DEZE DIENST

GA NAAR KERKOMROEP VAN DEZE DIENST  Audio beluisteren via de Kerkomroep (Delft Hofkerk)

 GA NAAR YOUTUBE LIVE STREAM VAN DEZE DIENST beeld en audio  

GA NAAR MATERIAAL VOOR DE KINDEREN


Jona; een verhaal van hoop

In de zomermaanden is er een prekenserie over het bijbelboek Jona.

Jonas in de wallevis, zo hoor je tot aan de dag van vandaag dat iemand ‘gejonast’ wordt.

Wie kent het verhaal van Jona niet? Van de profeet zijn roeping probeert te ontlopen, en de andere kant op vlucht. Van hoe hij in het water ‘gejonast’ wordt, opgeslokt wordt door een vis, en drie dagen later weer uitgespuwd wordt.

Nu gaat hij wel op weg. Maar niet van harte. Als hij de inwoners van Ninevé vertelt,  dat ze zich moet omkeren – en ze doen het- kan hij het niet verkroppen dat God hen vergeeft.

Met zijn satire en humor over de kortzichtigheid en het humeur van Jona roept  het boekje ook een glimlach op. En is het verhaal van hoop die de grote goedheid van God laat zien.


Jona in de vis

Zondag 25 juli
Bijbellezing: Jona 2
Voorganger: ds. C. der Nederlanden

Soms stijgt het water een mens tot de lippen. En soms gaat een mens ook ten onder in het water, zó dat er geen uitweg meer mogelijk lijkt. Dat gebeurt ook met Jona. Drie dagen zit hij in de buik van een vis. Hij vergelijkt het met het dodenrijk. Maar daar, op het punt dat hij niet dieper kan zinken en de dood nabij is; daar op de bodem, belijdt hij zijn vertrouwen in God, zijn geloof dat God redt. Hoe diep een mens ook zinkt, het is niet zo diep dat God hem/haar kan vasthouden en op kan tillen en op kan richten.