Kerkdienst 26 februari en 5 maart

Zondag zo 26 februari
Voorganger: ds. F. van Helden
1ste zondag 40-dagen-tijd: Marcus 6:1-6

De hoop om de wereld ligt in ieder mens verscholen, maar vaak durven we er niet aan. Houden we vast aan wat is. Geloven we eerder in het lot dat ons overkomt dan het wonder kan geschieden. Geloven we eerder dat we voor een dubbeltje geboren zijn en nooit een kwartje worden, dan dat we geloven dat Gods licht in ons dragen. Wat maakt dat we vaker bang zijn om Gods goedheid uit te te stralen?

Marcus meldt in zijn goede nieuws meteen dat Jezus Zoon van God. Als Jezus gedoopt wordt gaat de hemel open en klinkt Gods stem uit de hemel. Daarna gaat Jezus veertig dagen in de woestijn.

Als hij zijn werkt begint vertelt hij de mensen over God en Gods nieuwe wereld. Jezus vertelt het goede nieuws doet wonderen en maakt zieken beter.

Tegelijk reageren de mensen uit Nazaret vol wantrouwen op hem. Waar heeft die dat allemaal vandaan? Hij is toch gewoon die timmerman? Ze geloven hem niet. Het heeft effect op Jezus. Hij kan er geen wonderen doen.

Maar hoe zou het zijn als je gelooft? Dat een timmerman Zoon van God kan zijn? KAn dan ook niet de bakkersvrouw dochter van God zijn? Kunnen jij en ik niet kinderen van God zijn? Gaat er niet een nieuwe wereld open?

Startdienst Bezinningsactie 2023

Vierhovenkerk

Zondag 26  februari, 15.00 uur
Voorgangers: ds. M.J. van Oordt en ds. R. Strengholt,

In de Bezinnigsactie staan dit jaar de volgende doelen centraal:

Kledingbank De Buurvrouw, Syrische Christelijke Gemeenschap in Nederland en Moldavische Christelijke Hulp ( MCA) Lees meer

Vertegenwoordigers van de projecten zullen dan iets vertellen over de projecten.

Zichtbaar geloven

HOFKERK
Zondag zo 5 maart, Wereldgebedsdag
Voorganger: ds. C. der Nederlanden
2e zondag 40-dagen-tijd

Vrijdag 3 maart 2023 gaat tijdens de Wereldgebedsdag het gebed opnieuw de wereld rond. De viering van 5 maart in de Hofkerk is geïnspireerd op de liturgie die vrouwen uit Taiwan hebben aangereikt, en die overal ter wereld gevolgd wordt.

Het thema van deze gebedsdag ‘Zichtbaar geloven’ is gebaseerd op Efeziërs 1:15-19, de brief die naar een geloofsgemeenschap is gestuurd om dankbaarheid te uiten. Paulus dankte God voor de Efeziërs die hun liefde en geloof leefden. We horen verhalen van vrouwen die ieder op hun eigen manier moeilijkheden op hun weg door het leven tegenkwamen, en hoe zij vanuit hun geloof de kracht vinden om daarmee om te gaan.
Het is een oproep en bemoediging aan ons: wij zijn geroepen om onze hoop en geloof in Gods koninkrijk en beloften te behouden. Door de verlichting van de Heilige Geest komen we de trouwe, liefdevolle en genadige God te zien. We herwinnen onze hoop en vertrouwen om de uitdagingen aan te gaan en vooruit te gaan.