Nog geen reacties

Kerkdienst Hofkerk, 13 september

Zondag  13 september is er  een viering in de Hofkerk.
Wil u daarbij aanwezig zijn? Meld u dan aan: aanmelden@hofkerk-delft.nl 06 30488725 (vrijdag tussen 14.00-16.00u)

GA NAAR DE LITURGIE VAN DEZE DIENST Voor de liturgie van deze dienst

GA NAAR KERKOMROEP VAN DEZE DIENST om de dienst  te beluisteren via de Kerkomroep (Delft Hofkerk)

 GA NAAR Youtube LIVE STREAM VAN DEZE DIENST voor beeldopname.  

GA NAAR MATERIAAL VOOR DE KINDEREN


Met verwachting Avondmaal vieren

Zondag 13 september

Bijbellezing: Psalm 34: 3-9, Matteüs 8: 2-3, 16-17
Voorganger: Ds. Fred van Helden

Midden in de coronatijd vieren wij het Heilige Avondmaal op gepaste afstand. We besteden niet alleen aandacht aan hoe we dat allemaal zo veilig mogelijk kunnen doen om mogelijke besmetting te voorkomen, we besteden ook speciaal aandacht aan wat we vieren; de opstanding van Jezus. Zijn opwekking uit de dood na het dal van de kruisiging en het lijden, geeft hoop. Het laat een nieuwe toekomst schijnen voor mensen die gevangen zitten in eenzaamheid, in schuld en ook over ons in de onzekerheid over het lang het gaat duren met dit virus. De opstanding die we vieren reikt ons als het ware de hand en trekt ons omhoog, en geeft ons vaste grond om op te staan. God redt!

Het vertrouwen dat Jezus in heel zijn leven en door al die donkere tijd in zich droeg, (nl.) dat God ons draagt door pijn en zorgen, mogen we niet alleen weten maar ook proeven in dit feestmaal. Het mag ons voeden en van binnen warm maken, als brood en wijn. God  wil in ons leven.

Daarmee is onze wereld totaal veranderd, al lijkt die wereld om ons heen nog zo hetzelfde. Het vraagt om geduld te hebben, om de tijd te dragen, en tegelijk je gedragen weten dat Jezus terugkomt.