Kerkdienst Hofkerk, 18 april

Komende zondag is er een viering in de Hofkerk.

GA NAAR DE LITURGIE VAN DEZE DIENST

GA NAAR KERKOMROEP VAN DEZE DIENST  Audio beluisteren via de Kerkomroep (Delft Hofkerk)

GA NAAR YOUTUBE LIVE STREAM VAN DEZE DIENST beeld en audio

Koffie drinken na de dienst DIGITAAL

GA NAAR MATERIAAL VOOR DE KINDEREN

Kerk & Choco voor kinderen

Over een andere boeg

Zondag 18 april
Bijbellezing: Johannes 21:1-19
Voorganger: Ds. F. van Helden

Vertel mijn broers dat ze naar Galilea gaan, daar zullen ze mij zien. Dat is wat Jezus tegen de Maria’s en leerlingen na zijn opstanding uit het graf zegt.

Teruggaan naar de plek waar je vandaan komt. Dat houdt in dat je in je gewone leven en gewone werk laat zien wat het inhoudt dat Jezus is opgestaan. Maar dat valt nog niet mee.

Terug in Galilea staren de vissers over het water, dat (om te spreken met het lied van Marco Borsato) net als zij ooit in beweging was. Als ze toch weer de boot in gaan, lukt het niet hun oude werk op te pakken. Ze vangen niets. Een man aan de wal weet het beter. Ze moeten hun net, of hun hele leven over de andere boeg gooien. Dan vissen ze veel op. Johannes herkent in de man Jezus. Hij zit even later al bij het vuur met vis en brood. Geloven vraagt dus om je leven anders te benaderen. En te leren dat in ‘den vreemde’ Jezus dichtbij is en het vuur doorgeeft.

Alleen dan moet er nog wel wat worden rechtgezet. Is Petrus nog steeds de rots waarop Jezus kan bouwen? Net zo vaak als Petrus Jezus had ontkent, wordt hij gevraagd of hij van Jezus houdt, écht houdt, onvoorwaardelijk. Vergeven, wordt Petrus en als herder aangenomen.