Nog geen reacties

Kerkdienst Hofkerk, 18 oktober

Zondag  18 oktober is er  een viering in de Hofkerk.
Wil u daarbij aanwezig zijn? Meld u dan aan: aanmelden@hofkerk-delft.nl 06 30488725 (vrijdag tussen 14.00-16.00u)

GA NAAR DE LITURGIE VAN DEZE DIENST Voor de liturgie van deze dienst

GA NAAR KERKOMROEP VAN DEZE DIENST om de dienst  te beluisteren via de Kerkomroep (Delft Hofkerk)

 GA NAAR YOUTUBE LIVE STREAM VAN DEZE DIENST voor beeldopname.  

GA NAAR MATERIAAL VOOR DE KINDEREN


Corona in Afrika: verlies en veerkracht

Zondag 18 oktober
Bijbellezing: Ezra 3:10-4:5+4:24-5:5, Matteüs 7:24-29
Voorganger: Ds. Fred van Helden

Het coronavirus raakt de hele wereld, ook Afrika. Ook daar is de bewegingsvrijheid beperkt en zijn gebieden in Lock-down (geweest). Dat heeft een grote impact op markten, op werkgelegenheid en de (on)mogelijk om naar een ziekenhuis te gaan.  De Pandemie leidt er ook toe dat mensen, die geen werk meer hebben vanuit de stad terug naar het platteland trekken. Ook leiden de beperkingen tot grotere spanningen in huis en huiselijk geweld.

We zijn als gemeente verbonden met twee projecten in Oeganda, nl. Mothers Union  en de Mother Aïda Foundation. Op deze werelddiaconaatszondag besteden we extra aandacht aan hun situatie. We horen het verhaal van een dag uit het leven van en kind (Blessing) in Oeganda en hoe het coronavirus Afrika raakt.

Door de crisis heen benadrukken we  ook mentale en spirituele veerkracht die in Afrika leeft. De vaste  grond dat God redt, die zorgt voor hoop en creativiteit .

Bouwstenen voor een nieuwe wereld

Met de lezingen, de herbouw van de tempel (Ezra) en het huis dat op zand of op een rots gebouwd wordt, gaan we in op de vraag op welk fundament we onze gemeenschap we samenleving willen bouwen.  Bouwen we in de herbouw na op de maakbaarheid, of op het vertrouwen dat God ons draagt. En welke ‘bouwstenen’ en welk ‘zaaigoed’ hebben we dan nodig? Delen? Solidariteit? Vertrouwen?