Kerkdienst Pinksteren 5 juni en 12 juni

Zondag is er een kerkdienst in de Hofkerk.

LITURGIE VAN DEZE DIENST

KERKOMROEP HOFKERK  Audio

YOUTUBE HOFKERK LIVE STREAM beeld en audio

MATERIAAL VOOR DE KINDEREN

Pinksteren

Zondag 5 juni
Bijbellezing: Handelingen 2:1-6
Voorganger: ds. Fred van Helden

Pinksteren is het Feest van de Geest.  Van alle apostelen die erop uittrekken en enthousiast vertellen van Jezus en al wat hij gedaan heeft. Allemaal krijgen ze de gave om te praten in een andere taal.

Het is een blij en enthousiast gebeuren. De verjaardag van de kerk.
Alleen is dit jaar nog niet zo feest. We zijn na corona nog niet op dezelfde sterkte. Het pinksterverhaal brengt iets van onrust en drang mee, terwijl we liever de verjaardag zonder teveel poespas voorbij willen laten gaan.

Maar laten we dan het licht niet uitblazen, in plaats van aanblazen.
Stel er was een apostel, die er niet op uit durfde te gaan. Hij was bang en moe. Hij bleef in een hoekje zitten met zijn vlammetje.

Op een nacht kreeg hij van een engel een gave. Het was om op de wereld te luisteren en te zien waar het de geest waaide en het vuur brandde.

En als jij hem tegen zou komen. Wat zou jij tegen hem zeggen? ….

Wereldwinkel

Zondag 5 juni staat de familie van der Sluys in de kerk met producten van de wereldwinkel. Dus neem je boodschappen tas mee.

Let er wel op dat u kleingeld bij u heeft. Er kan nog niet gepind worden.

Leegte wordt gevuld

Zondag 12 juni
Bijbellezing: Ruth 2, 3
Voorganger: ds. Caroline der Nederlanden

Naomi is teruggekeerd in Betlehem in Israël. Ruth, de Moabitische, gaat met haar schoonmoeder mee. Een waagstuk. Want wie kan haar verzekeren dat ze daar een nieuw bestaan op kan bouwen, veilig kan zijn. Ondanks dat Ruth met Naomi meegaat, lijkt Naomi de hoop verloren te hebben. “Vol ben ik heengegaan, leeg teruggekeerd.” Kan er een keer komen in haar uitzichtloze situatie? Kan haar leegte gevuld worden? We horen hoe dat kan in wat wij deze zondag lezen (Ruth 2 en 3). Waar een regelende schoonmoeder Naomi, de trouw en inzet van Ruth, de genegenheid en goedheid van Boaz, ertoe leiden dat Ruth en Naomi een schuilplek vinden en de toekomst geopend wordt.
Het verhaal van Ruth houdt ons een spiegel voor; hoe een uitzichtloze situatie kan omkeren door er te zijn voor een ander. Hoe een mens, die een schuilplek zoekt onder de vleugels van God, een schuilplek vindt bij mensen. Ook al komt zij uit een ander land en is zij van een ander volk.