Nog geen reacties

Kerkenraad wil mensen in het oog houden

Voor het eerst in meer dan een jaar was de kerkenraad weer fysiek bij elkaar. De slingers, die in het afgelopen jaar zijn gemaakt werden opgehangen en samen werd er gegeten.

Daarna werd met elkaar gesproken over wat de coronatijd ons heeft opgeleverd aan wel en wee. Er is verdriet over gemis aan contact en het verlies van dierbaren.  Daarnaast zijn blij zijn we met de camera’s, die ons in staat stellen om de diensten thuis mee te beleven.

Bekijk het album >> Kerkenraad HVD juli 2021

Dat we als gemeente elkaar de de afgelopen tijd niet konden ontmoeten kan leiden tot gemakzucht of het lijntje met kerk of geloof verliezen. In het komend jaar willen we ons er voor inzetten dat het spreekwoord ‘uit-het-oog-uit-het hart’ niet waarheid wordt. We willen elkaar juist in het oog houden of krijgen en in het hart sluiten.

Bij sommigen is er nog angst en ze willen liever de kat uit de boom kijken.  Het is zaak met een veilige en vertrouwde omgeving hen over de streep trekken. Maar het nieuwe normaal zal niet helemaal het oude vertrouwde zijn. En dat hoeft ook niet. We hoeven niet alles te behouden in de oude vorm, maar we moeten vooral blijven omdenken in hoe wij als kerk verbonden en tot hulp kunnen zijn.

Bekijk hier meer Inspiratie ‘In het oog in het hart’


Vragen om over na te denken:

  1. De gemeenschap, het samen-kerk-zijn, is niet vanzelfsprekend. Hoe kunnen we het samen-kerk-zijn herstellen en verbeteren?
  2. Vieren is vooral, ‘samen vieren.’ Hoe kunnen we het samen vieren meer gestalte geven?
  3. De toekomst zal misschien blijvend anders zijn.  Wat zou jij  als blijvende veranderingen (willen) zien?