Nog geen reacties

Kerst vieren in Delft en de Hofkerk 2021

Onder de titel Kerst in Delft en de Hofkerk verzamelen we alle activiteiten, die in de decembermaand georganiseerd worden


Wandelen

Delft/Hofkerk – Elke dinsdag 14.00 uur en vrijdag 10.30 uur start er een wandeling. vanaf de Hofkerk. Opgeven is niet nodig. Sluit gewoon aan als je zin hebt in een praatje en een frisse neus!

Lees meer >> Wandelen vanaf de Hofkerk


KerstChallenge IS AFGELAST

Delft – 27 december 12.00 – 16.00 uur. De KerstChallenge Delft is afgelast. Je kan je nog wel aanmelden voor de kerstchallenge in Delfgauw

Lees voor meer info over aanmelden, tijdslot >> Kerst Challenge ‘Geef licht’


Kerst-speurtocht

Delft – 24 december van 17.00 – 19.00u.
Voor alle kinderen van groep 1 tot en met 6 een Kerst-Speurtocht door de binnenstad van Delft. Tijdens deze speurtocht ga je met een telefoon bij de hand op zoek naar het Kerstverhaal. Onderweg kom je misschien zelfs wel dieren uit het verhaal tegen en bouw je je eigen stalletje. Ga je met ons mee op zoek naar het goede nieuws?

Start bij de Nieuwe Kerk worden. Duur is ongeveer 40 minuten.
Inschrijven voor de Kerst speurtocht kan via deze link. Voor vragen kun je mailen of appen naar Nyncke Graafland – nynckelidewij@gmail.com – 0645360340.

Lees voor meer info over aanmelden, tijdslot >>Kerst-speurtocht


ETEN EN ONTMOETEN

Christmas lunch

Delft –  26 – 31 december | 12.00 – 16.00 uur
Nodig internationale studenten uit voor een kerstlunch.
Het werkt zo: vul op dit formulier in op welke dag je kunt en wij doen de rest. Wij ‘matchen’ je met twee internationale studenten en zorgen dat je alle gegevens krijgt. Als je meerdere dagen aangeeft, prikken wij een dag waarop de studenten ook kunnen. Dan kun je contact met hen opnemen en persoonlijke afspraken maken.
Geef je op voor 17 december  Je kunt dan in of vlak na het weekend antwoord verwachten.
Lees meer >> motiv.tudelft.nl/activity-christmas-lunch/


ETEN EN DELEN

Delftse Kerst

1.000 KERSTPAKKETTEN | 22 – 23 december

Delft – Kerst vieren we samen. Al kunnen maaltijden en ontmoetingen niet doorgaan. Studenten Vrijwilligers Delft, kerken en maatschappelijke en sociale organisaties slaan de handen ineen om 1000 kerstpakketten te verstrekken aan mensen die het nodig hebben.
Lees het verslag >> 1500 Kerstpakketten toveren glimlach op gezichten eenzame ouderen


ONTMOETEN EN ZINGEN 

1. SOCIETEIT VIERHOVEN | 21 december | 14.00 – 16.00 uur IS AFGELAST
Adventsviering, samenzang en vertelling o.l.v. ds. David Knibbe in de Vierhovenkerk, Obrechtstraat 50.

2. KERSTINLOOP | 26 december | 14.30 – 17.00 uur IS AFGELAST
Een middag met ontmoeting, muziek, meezingen, maaltijd voor mensen uit de buurt. Vierhovenkerk, Obrechtstraat 50.


BIDDEN

1. WOENSDAGMIDDAGGEBED | 12.00 – 13.30 uur | Oude Kerk, Heilige Geestkerkhof
Inloop met koffie en thee in de kapel van de Oude Kerk (naast de toeristeningang), met van 12.30 – 12.45 u een middaggebed. QR-code is hiervoor niet nodig. Bij het lopen is een mondkapje verplicht.

2. KERSTBOOM VOL GEBEDEN
In de tuin van woongemeenschap Taste! (naast de Marcuskerk in de Voorhof) komt een grote kerstboom waaraan mensen hun gedachten van hoop en licht, of hun gebeden kunnen hangen. In de adventskalender aan de straatkant verschijnt iedere dag een nieuwe naam van God, en op ansichtkaarten wordt deze verder uitgelegd.


ZIEN

DE DELFTSE KERSTFILM
Vorig jaar opgenomen, maar nog steeds een groot succes. Een film over een kerstnachtdienst, maar dan anders. Een film, waarin het verhaal van de geboorte van Jezus verteld wordt met herkenbare Delftse inbreng. Bekijk hier Het Delftse Kerstverhaal (2020)


KERST IN ACTIE

Kerst(kaart)missie

Delft/Hofkerk – Veel mensen hebben een persoonlijke groet op een kerstkaart geschreven  voor iemand die wel een beetje liefde en aandacht kan gebruiken. De kaarten worden gebundeld bezorgd als kerstgroet in het Reinier de Graaf ziekenhuis, in het Hospice en in verzorgingshuizen in Delft voor 24 december

Alle kaarten zijn bezorgd. Hartelijk dank voor je medewerking!!


Kerstattenties

Delft/Hofkerk – Leden van de Protestantse gemeente Delft van 75 en ouder krijgen van de diaconie een kerstattentie met wat lekkers een bijbels dagboek.
De attenties zijn ingepakt door diakenen en het pastorale team.

Alle attenties zijn opgehaald. Hartelijk dank voor het bezorgen!!

Fotoalbum >> Kerstattentie, Kerstbrieven,Kerstkaartmissie 2021


Omgekeerde adventskalender

Delft –   Met kerst zijn de kerstmanden bezorgd  bij mensen die het nodig hebben bijvoorbeeld een alleenstaande (zowel jongeren als ouderen of een gezin.  Deelnemrs legden elke dag een cadeautje in een lege mand, en gaven met kerst een volle mand weg. Lees meer >> De omgekeerde adventskalender


Stuur meer kerstkaarten

Delft – Verstuur zoveel mogelijk kerstkaarten en laat deze door vrijwilligers van de st. EJO Burundi bezorgen, onder het motto ‘spaar een postzegel uit en doneer aan de stichting.’
ejoburundi@gmail.com

Lees meer >> ejoburundi.nl


Kerst bloemschikken

Delft/Hofkerk – Het bloemschikken voor de kerst zal dit jaar gebeuren met een thuispakket.

Lees het verslag >> Kerstbloemschikken – €530 voor Mother Aida Foundation


Kerkdiensten Delft Online

Delft – Wij hopen dat veel Kerstvieringen fysiek door kunnen gaan. In elk geval kunt u in alle Delftse kerken ook online terecht. De links naar Kerkomroep, Kerkdienstgemist en/of YouTube vindt u via deze link.

Lees >> Alle diensten in de Hofkerk gaan vanaf 19 december  online


Kerstnachtdienst

Hofkerk –  24 december  ‘s avonds om 22.00 uur te bekijken via YOUTUBE Hofkerk-Delft.

Vierhovenkerk – 24|dec – 16.00u. o.l.v. ds. David Knibbe, m.m.v. Eritrees jongerenkoor


De kerstnachtcollecte

Delft – Elk jaar rond Kerst collecteren alle kerkgenootschappen in Delft voor een gezamenlijk doel. De Raad van Kerken Delft brengt graag de twee doelen van de kerstcollecte 2021 onder uw aandacht:

Jongerencentrum The Mall
Interkerkelijk Sociaal Fonds

Lees meer >> Kerstcollecte voor Jongerencentrum The Mall en ISF  Download Kerstcollecte 2021 flyer Raad van Kerken


Kerstmusical “Het plakboek van Geluk”

Hofkerk – 25|dec – 10.00u . Kerstviering o.l.v. ds Fred van Helden met Kerstmusical.
De familie Geluk heeft een bijzondere traditie: met kerst bekijken ze altijd samen het plakboek van Geluk. Daarin staan alle geluksmomenten van de familie. Maar dit jaar is het boek kwijt! O, o wat moeten ze nu?

Bij entree staat in de adventstijd een “Gelukspotje” In dit potje kun je een papiertje doen met een herinnering aan geluksmoment in je leven. Bij de kerstmusical speelt het gelukspotje en rol.

De hele viering met musical is online te zien GA NAAR YOUTUBE LIVE STREAM VAN DEZE DIENST

Lees meer >> Hofkerk Kerkdiensten in december uitgelicht


Oudjaarsdienst

Hofkerk –  31 december. Op de drempel van het nieuwe jaar lopen we langs punten van licht en donker, dankbaarheid en verdriet, hoop en vertrouwen in het afgelopen jaar met bijbellezingen, gedichten, liederen en rituelen. Voorganger: ds. Caroline der Nederlanden

De Oudejaarsdienst wordt 31 december ’s middags  opgenomen in de Hofkerk en is om 17.00 uur te bekijken via YOUTUBE Hofkerk-Delft.

Lees meer >> Hofkerk Kerkdiensten in december uitgelicht


Luister naar Kerk in Delft Radio

Elke zaterdag is er tussen 12.00u en 13.00u een uitzending van Kerk in Delft Radio te beluisteren bij Omroep Delft met nieuws uit de Delftse kerken. (herhaling zondagavond van 20.00u tot 21.00 uur.) Ether: 106.3 FM, Kabel Ziggo: 105.9 FM