Nog geen reacties

Kerst vieren in Delft en de Hofkerk

Onder de titel Kerst in Delft en de Hofkerk verzamelen we alle activiteiten, die in de decembermaand georganiseerd worden

Wandelen

Elke dinsdag  om 14.00u en vrijdags om 10.30u. is er een wandeling vanaf de Hofkerk. De wandelingen zijn op 1,5m en worden aangepast op  wie meewandelt. Aanmelden niet nodig. Kom als je zin hebt in wandelen, een praatje of een frisse neus. (vrij. 25 dec en 1 jan is er geen wandeling)
De wandelingen gaan door. Je wandelt in tweetallen. En onderling houd je voldoende afstand

Lees meer >>  Wandelingen op 1,5 meter

Kerstspeurtocht: Schaapjes tellen

In verschillende wijken in Delft hangen achter de ramen platen van het kerstverhaal naast platen met schaapjes. De schaapjes die de herders op weg naar de stal zijn kwijtgeraakt. Zoek ze allemaal. En tel de schaapjes. En pas op val niet in slaap.

Lees meer >> Schaapjes tellen

Download  een route bij jouw in de buurt >> Speurtochten in Harnaschpolder, Rijswijk Buiten, Voordijkshoorn, Hof van Delft 1, Hof van Delft 2, Rond de Hofkerk

Kerst(kaart)missie

Een kaartje bij iemand die wel een beetje liefde en aandacht kan gebruiken: in het ziekenhuis, hospice, verzorgingshuizen en rondom de kerk.
Doe jij mee? Kaartjes kan je ophalen: Vrijdag 11 dec. tussen 16- en 18.00 u kunnen de kaarten in de Hofkerk en maandag 13  dec. 19.30-20.30 . Bezorgen mag  van 13 tot 24 december

Lees meer >>  Kerstmissie: een kaartje als hart onder de riem

Kerstattenties

Leden van de Protestantse gemeente Delft van 75 en ouder krijgen van de diaconie een kerstattentie met wat lekkers een bijbels dagboek.
De attenties worden ingepakt door diakenen en het pastorale team.
Contactpersonen halen de attenties op in bloktijden op vrijdag 11 dec. tussen 16- en 18.00 u en bezorgen ze in de week erna.

Kerstbrieven

Alle leden van de Hofkerk krijgen een kerstbrief thuis met een kerstgedachte en informatie over activiteiten. Ook wordt de kerstbrief verspreid met de kerst(kaart) missie

Meedoen zie kerst(kaart) missie

Lees meer >>  Download de kerstbrief

Omgekeerde adventskalender

Leg elke dag een cadeautje in een lege mand, zodat je met kerst een volle mand kunt weggeven aan bijvoorbeeld een alleenstaande (zowel jongeren als ouderen of een gezin. Deze actie wordt georganiseerd door St. Present Delft. info@presentdelft.nl ( aanmelden is niet meer mogelijk

Lees meer >>  De omgekeerde adventskalender

Stuur meer kerstkaarten

Verstuur zoveel mogelijk kerstkaarten en laat deze door vrijwilligers van de st. EJO Burundi bezorgen, onder het motto ‘spaar een postzegel uit en doneer aan de stichting.’
ejoburundi@gmail.com

Lees meer >> ejoburundi.nl

Interkerkelijk Stadsdiakonaat Delft

Het Interkerkelijk Stadsdiakonaat Delft heeft een speciale Kerstpagina ontwikkeld met een ‘kerstviering op afstand’.

Neem rustig de tijd om op hun speciale Kerstpagina rond te kijken. Er zijn diverse activiteiten, stukjes om te lezen, een overdenking, muziek en zang, en zelfs een complete Kerstdienst en Eucharistieviering.

Lees meer >> Kerstpagina Interkerkelijk stadsdiakonaat

Muzikale Adventkalender

De Koorschool Delft heeft een speciale muzikale Adventkalender ontwikkeld. Van 1 t/m 24 december kun je elke dag een digitaal luikje openen, en luisteren naar zang, muziek, persoonlijke kerstwensen en muzikale bijdragen van bekende zangers en componisten uit binnen- en buitenland.

Een deel van de opbrengst van de kalender gaat naar het Rode Kruis. Kijk hier voor meer informatie en om je aan te melden.

Lees meer >> Online Muzikale Adventskalender

Nieuwe kerk open

Opnieuw is de Nieuwe Kerk open voor mensen die op zoek zijn naar een plek voor gebed, gesprek of bezinning. Elke maandag t/m woensdag 12-15.00u

Lees meer >> Binnenstadskerken open voor bezinning en gesprek

Kerstboom vol gebeden en hoop

In de tuin van woongemeenschap Taste! (naast de Marcuskerk in de Voorhof) komt een grote kerstboom waaraan mensen hun gedachten van hoop en licht, of hun gebeden kunnen hangen. In de adventskalender aan de straatkant verschijnt iedere dag een nieuwe naam van God, en op ansichtkaarten wordt deze verder uitgelegd. Versier ook jouw kerk en laat het een boodschap van hoop zijn voor wie voorbijrijdt.

Delftse Kerst

Een pakket voor kerst met enkele maaltijden, een boekje met informatie en wat dingen om te doen, bezorgd door studenten op 23 december. Zo willen we aan elkaar denken met Kerst. Het pakket is bedoeld voor ouderen die dit jaar minder mogelijkheden hebben anderen te ontmoeten in de Kerstdagen. De Delftse Kerst is een initiatief van vrijwilligersorganisaties van studenten in samenwerking met Eén tegen Eenzaamheid, Delft voor Elkaar, de gezamenlijke ouderenbonden en de Delftse kerken.

Vooraf zijn door de kerken veel mensen benaderd. Ze kregen hele positieve reacties: “Ik ben sprakeloos.” “Heel graag.” “Wat fijn dat jullie aan ons denken.”

Wilt u een pakket of ontvangen of kent u iemand die daarmee blij gemaakt kan worden, geef het door.  gelovenindelft@gmail.com, 06-17008025 (René Strengholt). 

Lees meer >> 1000 kerstpakketten voor ouderen en alleengaanden Delftse Kerst: Maaltijd thuis bezorgd

Kerkdiensten Online

Alle (kerst)diensten inclusief de kerstfilm en kerstmusical zijn online te vinden.
Op de vernieuwde site raadvankerkendelft.nl komt een verzameling te staan van alle beeld en geluid opnames van de verschillende kerken.

Inzamelingsactie voedselbank

Hofkerk – woensdag 16 december van 14. – 18.00u. Geef ook iets extra’s bij zoals bv. een feestbrood of een kerstkrans. of iets uit je kerstpakket.  Niets in huis? Ook een gift  is van harte welkom. en blijf sparen voor boodschappenpakketten bij de PLUS

Lees meer >>  Inzameling voedselbank 16 december,
Groot succes bij ‘kersteditie’ van inzameling voedselbank Delft, Verslag Omroep Delft

Kerst bloemschikken

Bloemschik thuis alleen of in kleine groep met een stap-voor-stap handleiding. De opbrengst is voor de Mother Aïda foundation in Oeganda. Aanmelden bij  Albert en Meta de Vries voor 19 december m.devrieskoppejan@gmail.com.
De tasjes met materialen worden thuis bezorgd

Lees meer >> Bloemschikken voor de Mother Aïda foundation: 23 december

Nodig internationale studenten aan je kersttafel

Ontvang op 3e Kerstdag, zondag 27 december, van 12.– 16.00 u twee buitenlandse studenten of PhD’s aan uw kerstlunch. dutch.christmas.lunch@gmail.com.

Lees meer >> Kerstlunch voor internationale studenten in Delft
Nodig internationale studenten aan je kersttafel

Delftse Kerstfilm

Een kerstnachtdienst maar dan anders. Met een film waarin het verhaal van de geboorte van Jezus op frisse manier verteld wordt met herkenbare Delftse inbreng.

De film is te zien op: www.kerstnachtdelft.nl

Lees meer >> Delftse Kerstfilm in Kerstnacht

Zingen bij de Lindenhof

De kerstnacht begint voor de Lindenhof. Buiten voor de Lindenhof 16.00-17.00u spelen en zingen bekende kerstliederen. Binnen wordt het kerstverhaal gelezen.
Zingen bij de Lindenhof is afgelast

Kerstnachtdienst in de Hofkerk

In de kerstnacht in de  Hofkerk  22.00u luisteren naar mooie muziek en gedichten met een korte kerstmeditatie

Lees meer >> Kerstnachtdienst Hofkerk, 24 december

De kerstnachtcollecte is voor Kinderwerk YfC- Jongerencentrum The Mall en het Interkerkelijk Sociaal Fonds

Lees meer >> Kerstcollecte voor Jongerencentrum The Mall en ISF

Kerstmusical “Het beste nieuws”

In de kerstviering 10.u gaat de musical “Het beste nieuws” in première. Een musical die door de kinderen is ingestuurd en online is opgenomen.
Het verhaal: De Adventsbode is een kleine krant met maar zeven abonnees. En als een paar weken voor kerst  drie trouwe lezers hun abonnement opzeggen en overstappen naar het grote Larieblad slaat bij de redactie de paniek toe. Wat kunnen ze doen om hun krant te redden?

Voor de musical zijn we op zoek naar goed nieuws.  Stuur jouw goede nieuws op naar favanhelden@gmail.com  06 30 221990 of doe een kaartje of briefje in de brievenbus van de Hofkerk.

De musical is ook na de dienst te bekijken  GA NAAR YOUTUBE LIVE STREAM VAN DEZE DIENST

Lees meer >> Kerstmusical “Het beste nieuws”
Op zoek naar goed nieuws

Oudjaarsdienst

Aan de hand van 7 lichtjes lopen we in de Hofkerk om 17.00u. nog eenmaal het jaar door.

Luister naar Kerk in Delft Radio

Elke zaterdag is er tussen 12.00u en 13.00u een uitzending van Kerk in Delft Radio te beluisteren bij Omroep Delft met nieuws uit de Delftse kerken. (herhaling zondagavond van 20.00u tot 21.00 uur.)   Ether: 106.3 FM, Kabel Ziggo: 105.9 FM