Nog geen reacties

Kerstmarkt van Foreestplein raakt niet vol

“Wat is gevoel over de kerstmarkt?” vroegen mensen aan ds. Fred van Helden die als Buurtverbinder mede de kerstmarkt mede had helpen organiseren.  Hij trekt  wat met zijn mond. “We hebben alle kramen verhuurd. We hadden mooie muziek. Aan de ene kant stond DJ John en aan de andere kant wisselden Mady East End en gitarist Paul hun evergreens en kerstmuziek af met de muziekgroep van de Hofkerk. Voor de kinderen was er een springkussen en ook Elza uit Frozen en Spiderman liepen langs net zoals de Kerstman. Sociaal restaurant DOEL was open  en zij verkochten snert en op de markt waren er oliebollen te halen en was er anders lekkers.  Eigenlijk was alles klaar om er een gezellig feest van te maken. Maar het liep niet storm. Het was ook niet leeg, maar ik had op meer mensen gehoopt ”

Een beetje teleurgesteld is van Helden  wel. “Misschien dat het ligt aan de koud, of aan kerstmarkten elders. Ik had willen roepen naar de mensen kom uit de flat en kom even kijken op de markt. Want we doen het om deze buurt op de kaart te zetten. Om de buurt met elkaar te verbinden.”

Sneu vind hij vooral voor de standhouders  en al de mensen, die de kou trotseerden. Op de markt was ook een loterij waar winkeliers en organisaties uit de wijk gul prijzen voor hebben gedoneerd.  De opbrengst van de loterij was 300 euro en die gaat naar het Parkinsoncafé Delft.

Bekijk meer foto’s in het album Kerstmarkt van Foreestplein 2018