Nog geen reacties

Kerstmusical Knettergoed

De kerstmusical “Bureau Knetter” die op eerste kerstdag in de Hofkerk werd opgevoerd was ‘Knettergoed!’

Het verhaal was simpel. Bij Bureau Knetter loopt niet alles even goed. Ze maken verkeerde posters voor de maaltijdservice van Buurman Stoker ( Jeroen Schram) en de campagne voor het muziekfestival van Baalmans ( Wouter van der Harg) hebben ze maar een weken verschoven. En dan vragen de zussen Zoetemond ( Femke Schram en Fleur Opendorp) ook nog eens om eens om reclame voor vrede.

Knetter (Dana Witte) speelt mooi weer, maar ondertussen lopen) de spanningen op met de warrige assistent Kees ( Kees Witte) en de 50%-werkende Antje (Sterre van Wijk) Antje wordt als sloof gebruikt door Knetter en heeft ondertussen onenigheid over hun bruiloft met Jan ( Herbert Polman)

Kinderen van school Sophie, Lana en Bea ( Dieuwertje Polman, Julia de Graaf en Phien van der Harg) willen hulp bij hun spreekbeurt over vrede. Daar heeft Knetter helemaal geen tijd voor. Maar de meisje helpen Kentter uit de brand met het idee van de ‘Alles voor vrede campagne.’ “Maar dan moet jullie ook geen ruzie maken,” zeggen de meisjes.

Knetter protesteert nog dat vrede maar een sprookje is en in het echt niet bestaat. Maar daar zijn de meisjes het niet mee eens . “Wij hebben ook weleens ruzie en sluiten ook altijd vrede., want vrede is leuker!

Knetter Kees en Antje moeten toegeven; “Jullie hebben gelijk. Echte vrede is geen sprookje, het kan de waarheid zijn.”

Assistent Kees komt te laat: “Mijn tandenborstel ging niet! Ik kon de file niet vinden en ik stond op mijn wekker!”

Buurman is niet blij met zijn de poster die Knetter heeft gemaakt. “op de posters zou staan: ‘Geen zin in koken? Ik kook niet voor niets!’ Met daaronder een foto van mij in mijn keuken. Maar de laatste worden missen! Dus nu staat er: Geen zin in koken? Ik kook niet!”
Antje en jan gaan trouwen, maar ze zijn nog niet over alles uit. Jan: “Weet je zeker dat je slagroomtaart wilt? ik houd meer van appeltaart” Antje: “Dat weet ik, maar die nemen we niet.”
De zussen Zoetemond willen een reclame over vrede. Knetter: “Maar het gaat jullie natuurlijk wel geld kosten…” Zussen Zoetemond: “Geld speelt geen rol, wij zijn namelijk pwies-sánt rijk.”
Sophie, Lana en Bea willen graag dat Bureau Knetter helpt met hun spreekbeurt over reclame. Nooit is er tijd. Maar zij bedenken wel de ‘Alles voor vrede-campagne’
Het koortje van de musical. De spelers Carmen Hietkamp, Aafke Polman en Tijs van Zon

Kijk voor meer foto en filmpjes in het album Kerstmusical Bureau Knetter 2018