Kerstnacht Hofkerk

De kerstnachtdienst is ‘s avonds om 22.00 uur te bekijken via het Youtube kanaal Hofkerk Delft.

Lees >> Alle diensten gaan vanaf 19 december  online

Kijk hier voor regels in de Hofkerk

LITURGIE VAN DEZE DIENST

KERKOMROEP HOFKERK  Audio beluisteren

YOUTUBE HOFKERK LIVE STREAM beeld en audio

MATERIAAL VOOR DE KINDEREN

‘Uit de doeken doen’

Kerstnacht | Bijbellezing: Lucas 2: 1-20
Voorganger: ds. Caroline der Nederlanden

In doeken gewikkeld, zo legt Maria Jezus in de voederbak, in het kerst evangelie van Lucas. En de aanwijzing die de herders ontvangen vanuit de hemel is dat zij de Messias zullen vinden als een kind in een voederbak, in doeken gewikkeld.
De doeken komen terug aan het eind van het Lucas evangelie, wanneer het levenloze lichaam van Jezus in linnen doeken wordt gewikkeld, om te worden neergelegd in een rotsgraf.
Bij zijn geboorte zijn de doeken teken van zorg en liefde, na zijn dood teken van respect en eerbied.
De doeken verhullen. Wie dit kind, deze mens is, is niet direct zichtbaar voor iedereen, maar moet gezocht en gevonden worden. Dat aan herders het goede nieuws wordt onthuld, wie dit kind is, is veelzeggend. Aan de rand van de samenleving, op de grenzen tussen mensen is dit kind te vinden…