Nog geen reacties

Kleur de wereld oranje, stop geweld tegen vrouwen

Geweld tegen vrouwen speelt zich af achter de voordeur, uit het zicht. Door de coronacrisis is er nóg minder zicht op, terwijl het vermoeden is dat het juist nu toeneemt. We zien het nauwelijks. Het gebeurt in alle verborgenheid. Geweld is er ook op straat. Geweld is er fysiek. Geweld is er door onderdrukking. Geweld is bedreigend! Vooral vrouwen en kinderen zijn slachtoffer. Maar ook de dader is vaak slachtoffer, slachtoffer van leed en geweld dat hem of haar is overkomen. Geweld (plegen) wil niemand!

Soroptimist International, UN Women en Zonta maken zich sterk om “geweld tegen vrouwen te stoppen”.

Wat is “Orange the World”?

Met de actie “Orange the World” van 25 november tot 10 december wordt aandacht gevraagd voor het minimaliseren van geweld tegen vrouwen. De actie spreidt zich als een oranje spoor door Nederland en de rest van de wereld door zoveel mogelijk gebouwen oranje te kleuren. Ook het stadhuis op de Markt en de Nieuwe Kerk kleuren dit jaar oranje.

Lees meer >> Orangetheworld.nl

Hofkerk doet mee

Ook de Hofkerk steunt deze campagne. In deze periode zal een vlag voor de Hofkerk wapperen met de tekst “Stop geweld tegen vrouwen”, in de viering van 29 november zal er in de overdenking en gebeden aandacht zijn voor geweld tegen vrouwen. En er zal een oranje kaars branden tijdens de viering.

In de uitzending  van KerkinDelft Radio zaterdag 21 november 12.00 uur tot 13.00 uur  praat Fred van Helden met Wouke Lam over deze campagne. Luister naar KerkinDelftradio