Kliederkerk | Help je mee?

Op zondagmiddag 3 maart organiseren wij in Delft samen met wijkgemeente Binnenstad-Vrijenban een Kliederkerk in de Betlehemkerk. Wat is kliederkerk? Dat is een experimentele vorm van kerkzijn, gericht op alle generaties. Oorspronkelijk is het concept afkomstig uit Engeland (messy church). Een kliederkerk bestaat uit drie elementen: samen ontdekken (creatieve en sport-activiteiten), samen vieren en samen eten. Bij elke kliederkerk staat één bijbelverhaal centraal. Op 3 maart gaat de kliederkerk over Jona in de vis.

Wat hieraan voorafging

In het najaar hebben we ons met een kleine commissie vanuit de leiding van de kindernevendienst georiënteerd op het organiseren van een kliederkerk. Toen we in oktober/november meededen aan een on-line-training was er tot onze verbazing nog een team uit Delft, nl. vanuit wijkgemeente Binnenstad-Vrijenban. Op 17 januari hebben we overleg gehad en besloten om samen een kliederkerk te organiseren en met elkaar het kernteam te vormen. Het kernteam bestaat uit Saskia Plomp (Vierhoven), Anita Vlonk (BSVB), Linda Wisselo (BSVB) en ondergetekende.

Wil je mee organiseren? Het is zo leuk!

Het organiseren van een kliederkerk is leuk om te doen en ik wil jullie allemaal van harte uitnodigen om mee te doen. Wij zoeken nog mensen voor:

• Het kernteam: het kernteam is de aandrijfmotor van de Kliederkerk. Vind je het leuk om iets te organiseren en lijnen uit te zetten? Dan is dat iets voor jou!

Ben je liever op de dag zelf betrokken, dan is dat eveneens mogelijk. Wij zoeken ook nog mensen voor:

• Het welkomstteam: als welkomstteam waarborg je dat mensen zich welkom en gastvrij ontvangen voelen.
  • Het creatieve team: dit team houdt zich bezig met het begeleiden van de creatieve activiteiten.
  • Het cateringteam: Een kliederkerk is geen kliederkerk zonder samen eten. Het cateringteam verzorgt koffie, thee, limonade en de maaltijd.

Ben je enthousiast geworden en wil je meedoen?

Meld je dan aan bij Saskia Plomp of bij Barry Kriekaard. kriekaard@vierhoven-delft.nl 06-25 15 33 71