Nog geen reacties

Kracht van Boven

5e zondag 40dagentijd
Zondag 29 maart 2020
Bijbellezing: Exodus 9:13-35
Voorganger: Fred van Helden

Ook komende zondag is er via kerkomroep een kerkdienst te beluisteren. Deze dienst is ook te zien via Facebook livestream.

GA NAAR KERKOMROEP.NL    GA NAAR FACEBOOK

In de viering gaat het over de plagen die Farao en de Egyptenaren moeten ondergaan. Ze worden geteisterd door hevige hagelbuien. Maar ze willen niet hun wijze van leven omkeren. De Egypte religie koestert de natuur en de vruchtbaarheid als goden. Maar de natuur kan grillige en willekeurig zijn en zijn een speelbal in de handen van God. Zulke goden geven je leven, maar worden even gemakkelijk je dood. De plagen zijn een ‘krachtmeting der goden.’ De goden van Egypte staan voor welvaart, vruchtbaarheid en macht  De God van Hebreeën staat voor het  horen naar het hulp geschrei van de slachtoffers van zo’n systeem en voor de bevrijdende kracht.

In elke ramp staan mensenlevens op het spel, de volgende ramp is een code-rood voor de Farao. Maar er is een ontsnappingsclausule, en weg tot omkeer. Om te kiezen om God als je heer te kiezen.

In de grote plagen die ons treffen die van coronacrisis en van de klimaatverandering hebben wij ook de mogelijkheid om om te keren en te verklaren dat we van God afhankelijk zijn. En in vertrouwen ons leen naar zijn wil in te richten.