Nog geen reacties

Kruimels onder de tafel

Zondag 9 september

Bijbellezing: Marcus 7:24-30

Voorganger: Ds. Caroline der Nederlanden

Een buitenlandse vrouw wil dat Jezus haar dochter bevrijdt van een onreine geest. Jezus antwoordt ongekend grof. Hij zegt dat hij het brood van de kinderen niet aan de honden wil geven. Hij is gekomen voor de verloren schapen van het huis van Israël. Maar de vrouw overtuigt Jezus: Als het koninkrijk een brood is, zijn een paar kruimels voor haar al genoeg. Het lijkt wel alsof de vrouw Jezus iets leert in plaats van andersom. Het goede nieuws van het evangelie is een wereldwijde boodschap! Bedoeld voor ieder mens.

Hoe open staan wij in ons denken, in ons geloven? Staan wij open om te leren, ons geloven te vernieuwen? Laten wij ons nog wel eens overtuigen door anderen?


Viering Heilig Avondmaal

Op 9 september vieren wij ook het Heilig Avondmaal. Wij delen het brood met elkaar. Met het delen van het brood mogen wij ons verbonden voelen met alle gemeenschappen wereldwijd, en door de tijden heen, die ook het brood met elkaar delen en deelden. En voor een ieder is er plaats aan de tafel.


Inzameling in blik

Om het aspect van het delen van het avondmaal concreet te maken, is er gelegenheid om producten mee te nemen, bestemd voor de mensen die voor hun levensonderhoud afhankelijk zijn van de voedselbank.