Nog geen reacties

Leerhuis over Exodus

In het Leerhuis verdiepen we ons in de achtergronden van de Bijbel en theologie. We hebben daarbij de politieke en maatschappelijke actualiteit voor ogen. En we kijken naar de samenhang en betekenis voor ons geloven van vandaag.

We pakken de draad weer op in het boek Exodus van Jonathan Sacks. Jonathan Sacks was emeritus opperrabbijn van Groot-Brittannië en lid van het Britse Hogerhuis. In het boek over het bijbelboek Exodus weet Sacks op boeiende wijze de verhalen uit dit boek uit te leggen. Hij geeft daarbij inzicht in het jodendom en toont aan dat de Tora wereldwijde zeggingskracht heeft.

We lezen nog een aantal paragrafen uit zijn boek over Exodus, en vervolgen dan onze weg in het leren over en van  en door het jodendom door verhalen uit het boek Genesis te lezen, en wat Sacks daarover vertelt. Het is niet nodig om het boek aan te schaffen. U ontvangt van tevoren de tekst thuis. Hoewel we al langer met boek bezig zijn, kunt u zo aanschuiven: iedere avond staat op zich. U bent van harte welkom.

  • Maandag 20.00 – 21.30 uur (om de 3 weken) Start 20 september
  • ‘Ontmoeting’, Hofkerk.
  • Hofkerk   Cort van der Lindenstraat 1 in Delft
  • Leiding: ds. Caroline der Nederlanden

Kijk voor de data in de agenda

Neem contact op