Nog geen reacties

Lentekrans Bloemschikken

Een mooi bloemstuk schikken is leuk voor jezelf en plezierig om te doen met een groep. Dit hebben we al een een paar keer ondervonden in de Hofkerk. Nog mooier is het als je door de lentekrans die je schikt tegelijk de Mother Aida Foundation steunt.
Het kan op donderdag 19 maart 2020, 19.30-21.00 in de Hofkerk. Kosten: €15 , zelf schaartje en mesje meenemen. Voor materialen wordt gezorgd. Uw oude bakjes graag inleveren.
Opgeven t/m 15 maart via de mail of persoonlijk bij: Albert en Meta de Vries. Wilt u met meerdere personen komen dan graag even overleggen.m.devrieskoppejan@gmail.com
De opbrengst gaat naar de Mother Aïda foundation in Oeganda. www.motheraida.org

Wat doet de Mother Aïda Foundation?

Elk gezin van de Mother Aïda school krijgt een geit als ze hun kinderen op school inschrijven. Deze geit is een fokgeit en je moet dit zien als een spaarpot om schoolgeld en bv. uniformen van te betalen. 7 Geiten kun je ruilen voor een koe, de melk hiervan geeft inkomen. De ouders die een geit ontvangen beloven dat ze de opbrengsten van de geiten zullen investeren in het onderwijs van hun kinderen. Met hulp van donaties uit Nederland worden de geiten gekocht.
Er wordt de komende jaren ook geïnvesteerd in een schooltuin, kippen en koeien en een waterpomp, zodat er ook in droge periodes een gevarieerd voedselaanbod en elk kind van schoolmaaltijd kan worden voorzien..