Lessons and Carols in Oude kerk 17|12

Kerst, gezongen en gezegd

Op zondag 17 december om 19.00 uur in ,Oude Kerk in Delft Heilige Geestkerkhof 25, brengt vocaal ensemble Gaudio  een programma naar de Engelse traditie van het Festival of Lessons and Carols. Zij doet dit onder de titel ‘Kerst, gezongen en gezegd’.

“Kerst, gezongen en gezegd” is geïnspireerd op de Engelse traditie van de “Festival of Nine Lessons and Carols,” zoals die ieder jaar onder meer in King’s College, Cambridge wordt uitgevoerd op Kerstavond. Lezingen uit het Nieuwe Testament worden afgewisseld met gedichten, liederen die door Gaudio worden gezongen en samenzang van bekende kerstmelodieën.

Dit jaar staan naast een aantal bekende advents- en kerstliederen onder andere ook Ave Maria van Sergei Rachmaninov, het verstilde O Magum Mysterium van Morten Lauridsen en het vrolijke A Little Child There is Yborn’ van Malcolm Archer.

Gaudio staat dit jaar weer onder leiding van Wouter Blacquière.

Meer informatie vind u op www.gaudio.nl