Nog geen reacties

Meta en Albert de Vries in Oeganda #2

Kippenprogramma

De dagen gaan zo snel hier en het is intensief. We maken lange dagen maar genieten heel erg!
Op zaterdag hebben we een mooie rit gemaakt naar Dokolo een andere regio waar we een gezin hebben bezocht. Dorcas de moeder die als eerste een geit kreeg in 2016 en toen in de zomer van de start van het project een dochtertje kreeg die Meta Amongi heet. Vernoemd naar Lydia en mij. We hebben vandaag ons petekind bezocht. Lydia en wij gaan haar volgen in haar leven en financieel ondersteunen in haar schoolgeld, uniform enz. De geit die haar moeder kreeg is er nog en heeft voor nakomelingen gezorgd en ook daarvan wordt schoolgeld betaald.
Het was bijzonder om hun gast te mogen zijn. Wij kregen een kip…. De eerste kip voor het voedselprogramma van de school. We zullen de komende jaren verder investeren in geiten, kippen en koeien. We hebben gezien dat er al een stuk land voor het houden van koeien geregeld is.
Het gebied waar we vandaag waren is amper bereikbaar. Geen wegen, geen water… Alleen na 3 km lopen, geen stroom. Mensen die bijna geen kleding hebben maar wat ze hebben nog delen met anderen.

Kerkdienst

De zondag begon met een kerkdienst van 2 1/2 uur. Wij mochten iets vertellen over ons bezoek en over onze kerk. Er werd veel gesproken…. Heel veel gesproken en gezongen en gedanst. Lydia gaat naar een Anglicaanse kerk. Ze hebben elke zondag drie vieringen. De eerste om 6.00 in de ochtend en drie keer is de kerk stampvol. Kinderen lopen in en uit… Vrouwen geven hun baby borstvoeding…..maar wel een feest zo’n dienst.
Na de dienst gingen we naar Lydia haar huis om de eerste vergadering  te houden met de bestuursleden van de foundation. Lydia moest ze nog wel allemaal even bellen want ze vergeten de afspraak snel.  We hebben kennisgemaakt met de bestuursleden en afspraken gemaakt over de plannen, de verantwoordelijkheden etc. Dit was  erg belangrijk want het bestuur was nog niet actief.
Na de lunch gingen we nog op bezoek bij de moeder van een Oegandese vriend.. Camilo. Ook daar was  weer een lunch… We eten van alles iets maar vooral niet teveel….vermoeid maar voldaan gingen we terug naar het hotel waar een heerlijke tropische bui voor verkoeling zorgde…

Afscheid

Maandag hebben we de tijd genomen om uit te rusten en afscheid te nemen. In de ochtend waren we nog uitgenodigd bij de burgemeester een grote eer. We mogen de groeten overbrengen naar onze burgemeester in Delft. In de middag kwam Lydia samen met de dominee naar het hotel. We wisselden cadeaus uit en de dominee bad met ons om te danken voor ons bezoek en vroeg een zegen voor het project en onze reis. Een mooie afsluiting van een bijzondere week.
Nu gaan we reizen door Oeganda en zijn we toerist. Dat is echt wennen want de overgang is groot. Toch mogen we ook genieten van alle mooie natuur die hier is. We zullen daarvan niet uitgebreid verslag doen in deze mailgroep. Indien mogelijk mailen we naar familie en vrienden.
Op Facebook en na afloop van onze reis maken we een reisverslag o.a voor de website.
Hartelijke groet Albert en Meta