Midzomerviering – wachten op regen

Zondag 23 juni viert de Hofkerk samen met de Evangelisch Lutherse Gemeente de midzomerviering in de Hofkerk om 10.uur.

Thema van de viering is “wachten op regen.”  De zomers krijgen een ander gezicht dan vroeger. Ze zijn warmer en droger. De droogte zorgt voor problemen voor de boeren. Niet alleen hier maar over heel de wereld. Oogsten dreigen te mislukken.

Tegelijk staan er lange wachtrijen op Schiphol en lange files op de weg. Om ons naar onze vakantiebestemmingen te brengen. moeten we weer leren wachten, en is de zomer daar juist de geschikte tijd voor?

In de Midzomerviering denken we na over onze afhankelijkheid van God. we kunnen de natuur niet dwingen.  Maar ook willen we God danken voor de rijke zegen die als regen op ons daalt.

Na de viering drinken we buiten koffie met wat zomers lekkers en muziek.