Nog geen reacties

Mother Aïdaschool verbouwt voedsel tijdens coronacrisis

Voedsel verbouwen op de Mother Aïdaschool om zelfvoorzienend te worden tijdens de Coronacrisis

Het Coronavirus heeft ook Oeganda op zijn kop gezet. Mensen mogen nog steeds  niet naar buiten en dat betekent voor de meeste mensen geen inkomen. Alleen op hun eigen land mogen ze wat groente verbouwen en voor hun dieren zorgen.

Men hoopt dat de jonge bevolking gespaard zal blijven maar met 40 miljoen inwoners ,50 IC bedden en een zwakke gezondheidszorg overheerst de angst.

De Mother Aïda school is gesloten. De waterpomp gaat 1 keer per week aan om de watertanks voor de mensen in de directe omgeving te vullen. Omdat de school dicht is betekent dat  ook geen schoolgeld en geen salaris voor de leerkrachten, kok, bewaker en koeienherder. De dieren moeten worden verzorgd en zijn een kostbaar bezit en straks weer belangrijk als het gewone leven  zijn gang kan gaan.  Het virus verspreidt zich nu razendsnel in Afrika en zal nog lange tijd het leven van de mensen bepalen. De verwachting is dat de scholen nog lange tijd gesloten blijven. De regering heeft de mensen opgeroepen om zoveel mogelijk zelfvoorzienend te worden en zich nu te richten op het verbouwen van eigen voedsel.

Lydia Amongi heeft nu de grond rondom de school ter beschikking gesteld voor de leerkrachten en ouders om daar groente te kweken. Er wordt naast een beetje noodhulp nu vooral ingezet om zelfvoorzienend te worden wat betreft voedsel om deze tijd zonder inkomen door te kunnen komen.

De Mother Aïda foundation wil dit ondersteunen. Er worden zaden en plantjes uitgedeeld om de gezinnen zo snel mogelijk van voedsel te kunnen voorzien. Mais, bonen, pinda’s tomaten etc.

We zijn hier direct mee begonnen en willen dit de komende maanden volhouden. Ook extra voedsel kopen we in indien nodig tot de oogst er is.

Het onderwijs ligt totaal stil al hebben de kinderen wel wat leesboeken gekregen van de regering . We hebben geen idee hoe lang dit allemaal gaat duren maar willen er nu voor de mensen zijn.

De koeien, kippen en geiten die er al zijn zorgen in deze tijd ook voor extra voeding  er wordt goed voor de dieren gezorgd. De dierenmarkten zijn gesloten dus een dier verkopen kan nu niet.

Wij willen de mensen in Oeganda ondersteunen en zullen de komende maanden actie voeren.

U en jullie kunnen de Mother Aïda foundation steunen met een donatie om het voedselprogramma mogelijk te maken.

Stort uw bijdrage op: www.motheraida.org
Rek nr. NL63 RABO 0323 3851 84 Mother Aïda foundation M.devries Koppejan onder vermelding van voedselprogramma corona

Een hartelijke groet, mede namens Lydia Amongi,

Albert en Meta de Vries
m.devrieskoppejan@gmail.com

Lees ook:  Pannenkoekenmaaltijd 17 juni 2020