Nog geen reacties

Nieuw seizoen cantatevespers start 16 september

In de prachtige ambiance van de Oude Kerk start zondag 16 september om 19.00 uur het   19e seizoen van de cantatevespers.

Christus, die mijn leven is

Tijdens de eerste van de vijf Bach Cantate Vespers ( een kort kort avondgebed) wordt de cantate  „Christus, der ist mein Leben“ BWV 95 ten gehore gebracht, “Christus, die mijn leven is”. Deze cantate van Bach is gebaseerd op het verhaal van de opwekking uit de dood van de jongeling uit Nain. De cantate is in Bachs oeuvre volstrekt uitzonderlijk omdat er maar liefst vier koralen in voorkomen, allemaal behorend tot de ‘Sterbe-Lieder’ (Sterf-liederen) die een vroom doodsverlangen uitdrukken. Alle aspecten van het verlangen om te sterven, passeren in deze cantate de revue: ik zal met vreugde sterven (1) want de wereld is een foute boel (2), afscheid daarvan een bevrijding (3) en dan liefst zo gauw mogelijk (4/5) want de dood is slechts een slaap waaruit ik zal opstaan (6) om mij bij Christus te voegen (7).”

‘Oude Kerk Bach ensemble’ en het ‘Oude Kerk Bachkoor’

Het ‘Oude Kerk Bach ensemble’ en het ‘Oude Kerk Bachkoor’ staan onder leiding van Mark Tempelaars. Sopraan is Lai Ngok Man, tenor Joost van der Linden, bas Peter Scheele, organist Wim Loef en liturg Marco Visser.

De vesper begint om 19.00 uur in de Oude Kerk. Inloop vanaf 18.30u. Entree is gratis