Nog geen reacties

Nieuw ZWO project tegen kinderarbeid

Gezamenlijke HI4 viering

16 oktober is de zondag van het werelddiaconaat. In een gezamenlijke viering in de Vierhovenkerk om 10.00 uur waarin het ene ZWO project wordt afgesloten en een nieuw project wordt geïntroduceerd.

Cheque voor Oegandese project ‘Mothers Union

In deze dienst wordt het Oegandese project ‘Mothers Union, steun voor kwetsbare gezinnen’ afgesloten.  Een cheque van alles wat de afgelopen twee jaren bijeengebracht is in de Hofkerk, Immanuelgemeente en Vierhovenkerk wordt overhandigd aan een medewerker Kerk in Actie.

Introductie nieuw ZWO project tegen kinderarbeid

Tegelijk is er aandacht voor het nieuwe project waarin de HI4 gemeenten en de Evangelische Gemeente zich verbonden hebben: SAVE (Social Awareness and Voluntary Education) in India, ‘Samen stoppen we de kinderarbeid’. Marleen Belder van Kerk in actie meer vertellen over dit project.

Geen kinderarbeid in de textielindustrie

De grote textielstad Tirupur in het zuiden van India, telt meer dan 10.000 kinderen in de knel. De meesten zijn samen met hun ouders naar de stad gemigreerd in de hoop op een beter leven. De realiteit is dat de kinderen, in het bijzonder de meisjes, moeten werken in de textielsector en niet meer naar school kunnen. Ze lopen het risico slachtoffer te worden van geweld of andere vormen van uitbuiting. De organisatie SAVE doet er alles aan om deze kwetsbare kinderen op school te krijgen. Meer informatie https://kerkinactie.protestantsekerk.nl/projecten/geen-kinderarbeid-in-de-textielindustrie/