Nog geen reacties

Open monumentendag 2023

Kom kijken, luisteren en zingen in de Oude en Nieuwe Kerk tijdens Open
Monumentendag

In het tweede weekend van september openen Delftse monumenten de deuren voor de jaarlijkse Open Monumentendag. Alle open monumenten en het programma in de monumenten is te vinden op www.openmonumentendagdelft.nl.

Oude en Nieuwe Kerk

Op zaterdag 9 september zijn ook de Oude Kerk en de Nieuwe Kerk van 10.00 – 17.00 u gratis te bezichtigen voor bezoekers. In beide kerken kunnen bezoekers genieten van muziek, exposities en rondleidingen.

Op deze dag doet de Nationale Orgeldag Delft aan met een opening in de Nieuwe Kerk mee. Daarna zijn er orgelbespelingen in meerdere binnenstadskerken.

Om 12.30 u zal muzikale duizendpoot Sven Figee het orgel tot klinken brengen. Sven Figee is bekend als toetsenist en hammond-organist en heeft met bekende artiesten gespeeld. Hij is leider van de Sven Hammond Big Band

Het thema van Monumentendag is dit jaar ‘levend erfgoed’. We sluiten hierbij aan met een speurtocht voor kinderen in de Oude Kerk en een ‘verteltafel’ in de Nieuwe Kerk, waar voorwerpen op liggen die vertellen van het kerkelijk leven van vroeger en nu. Delftse predikanten zullen hierbij klaar staan om het verhaal te doen.

Naast een muzikaal programma zijn er ook schilderijen te bezichtigen van Jan Jense  en Leo Woudstra

Download hier het programma Monumentendag in Oude en Nieuwe Kerk