Nog geen reacties

Opwandelen met vluchtelingen

Tijdens de voorjaarsmarkt op het van Foreestplein 7 april deed ook de Hofkerk mee met haar Veranderdag. De Veranderdag is opgezet om bewust ons als christenen uit te dagen om ons geloof handen en voeten te geven. Dit jaar hebben we gekozen voor de statushouders in Delft. Met een kleien groepje van 3 melden we ons bij Huis.nl. in de Adrichemstraat.  In het pand van Doel komen elke zaterdagochtend de statushouders bij elkaar om elkaar te ontmoeten. Ook krijgen sommige daar taalles. En toen we een keer eerder daar waren werd er een sollicitatietraining gegeven en werd gelet op houding en hoe je je presenteert. Zeer leerzaam.

We legden uit dat we met hen over de markt wilden lopen. Dat werd positief ontvangen. Dus zo liep ieder van ons met 2 of 3 over de markt. De een was haar statushouder snel kwijt, want die kocht wat en raakte in gesprek een ander was druk in gesprek.

Zelf heb ik ook met twee de markt rondgelopen. Het was leuk om te zien hoe ze in gesprek raakten met de mensen uit de zorg. En als meeloper dacht ik, kan je net een hulp zijn om dat gesprek in gang te zetten. Eén van de mensen met wie ik opliep zocht werk en kreeg bij de zorg info over huishoudelijke hulp en vrijwilligerswerk bij Pieter van Foreestplein.

Al met al was een kleine actie maar toch wel geslaagd. Voor mij is in ieder geval de drempel naar Huis.nl lager geworden.

Fred van Helden

Delfse Buur       zet zich in  voor de vluchtelingen in Delft met Huis NL en Koffie en NL. In het filmpje hieronder nodigt Burgemeester Marja van Bijsteveldt  je  uit hier eens langs te komen