Nog geen reacties

Orange the world lezing 7 december

Oranje is de kleur van de opgaande zon.

Van woensdag 25 november tot donderdag 10 december kleuren gebouwen oranje in meer dan honderd landen en tal van Nederlandse provincies en gemeenten. Met deze actie wordt aandacht gevraagd voor de campagne ‘Stop geweld tegen vrouwen’. Een andere activiteit is een lezing via internet, georganiseerd door de VVAO Delft. Geef je op bij Toos Thoolen cethoolen@gmail.com en je krijgt een link toegestuurd die je kunt aanklikken.

  • 7 december om 19.30u
  • Spreekster: Shielta Ramautarsing
  • Titel van haar lezing: Bestaansrechttrauma

Hoe uitsluiting je aantast in je bestaansrecht

Tijdens de presentatie zal Shielta ingaan op de impact van uitsluiting. Zij heeft uitsluiting als één van de ergste vormen van geweld ervaren, een vorm die je aantast in je bestaansrecht. Zij heeft dit gedefinieerd als een bestaansrechttrauma.

Shielta is auteur van het autobiografische boek “De kracht van Zijn wie ik ben, inzichten vanuit levenslessen”, verschenen op 20 november 2017, de Internationale Dag voor de Rechten van het Kind.

Voor de Hofkerk wappert de vlag “Stop geweld tegen vrouwen.” In de viering van 29 november wordt in preek en gebeden ook aandacht besteed aan de campagne. Lees >> Kleur de wereld oranje, stop geweld tegen vrouwen