Nog geen reacties

Over een rijke en arme man

Deze dienst wordt uitgezonden vanuit de Vierhovenkerk. Het is een gezamenlijke dienst van de wijkgemeenten Hof van Delft, Immanuël en Vierhoven.

Rechtstreekse link  GA NAAR KERKOMROEP VAN DEZE DIENST

GA NAAR DE LITURGIE VAN DEZE DIENST

PRINTVERSIE

GA NAAR MATERIAAL VOOR DE KINDEREN

Livestream met beeld:

YOUTUBE LIVE STREAM VAN DEZE DIENST


Zondag 14 juni vanuit Vierhovenkerk
Bijbellezing: Lucas 16: 19-31
Voorganger: Ds. Marco Visser

De tafel is rijk gevuld. Op het witte linnen staan bekers en borden, dampende schalen en heerlijk vers brood. De geuren die opstijgen verhogen de eetlust. Een voornaam man zit op een grote stoel als was het een kleine troon. Om hem heen zitten mannen en vrouwen op kleinere stoelen en banken. Men heeft plezier. Er worden grappen gemaakt en men lacht. Het is gezellig en men vermaakt zich uitstekend met elkaar. Op de achtergrond staan musici en bedienden lopen af en aan. De kleding van de rijke man en zijn gasten ziet er mooi uit. De blouses glanzen en de jasjes zijn goed gesneden. Het is goed toeven in het huis van de rijke.

Daar tegenover een man die op de grond zit. Het is een man die ‘aan de grond zit.’ Hij heeft niets te makken. Hij heeft amper kleren aan zijn lijf. Je ziet dat zijn gezondheid te wensen overlaat. Zijn armen en benen zitten vol wondjes en hier en daar ettert het. Zijn baard is lang en vies. Hij ziet er onsmakelijk uit. Hij stoot af. Iedere dag zit hij op de stoep bij het huis van de rijke. De arme man heft zijn hand op en bedeelt om brood. Maar die hand wordt genegeerd. Hij heeft geen deel van leven. De feestwijn gaat aan hem voorbij. Zijn beker is leeg. Er is niemand die zijn hand vasthoudt en zijn stem wordt niet gehoord. Zijn toekomst is uitzichtloos. Of toch niet?