Nog geen reacties

Pannenkoekenmaaltijd voor Mother Aïda Foundation

Woensdag 19 juni is er een Pannenkoekenmaaltijd in de Hofkerk. Er zullen stapels pannenkoeken gebakken worden voor het Mother Aida Project in Oeganda, waar Meta de Vries bij betrokken is.   Inloop vanaf 17.00 uur aanvang 17.30u. Aanmelden bij Peter Siepman.

Meta schrijft: “Er is op dit moment enorme droogte in Oeganda en men mist daardoor een oogst. Water en voedsel is op dit moment grote prioriteit. Wij hebben daarom naast de geitenactie (die enorm goed loopt en voor dit jaar al genoeg geiten heeft opgeleverd) besloten om van het overige actie geld en donaties en waterpomp te realiseren bij de school ook voor de community. De pomp is vorige week gerealiseerd. En de komende weken zetten we ons in om voor een kwartaal de kinderen op de school te voorzien van een schoolmaaltijd. (In juli hoopt men wel  te kunnen oogsten ). En voor de langere termijn ook te investeren in een schoolvoedselprogramma. 
Dus de geiten voor het schoolgeld blijven we doen en daarnaast dit extra programma. Doen we dat nu niet dan blijven steeds meer kinderen weg van school. Nu is de schoolmaaltijd vaak de enige maaltijd die er is. Het lijkt ons mooi om de opbrengst van de pannenkoekmaaltijd te koppelen aan het voedselprogramma voor de school. Wij een pannenkoek, zij bonen met een maispannenkoekje en  naar school.”