Passion Delft 2 April

Vrijdag 2 april  wordt vanuit de Hofkerk, De Passion Delft uitgezonden. De Passion Delft vertelt het verhaal van de laatste uren van Jezus, van zijn lijden, sterven en opstanding in een muzikaal evenement met Nederlandstalige liederen gespeeld door Hofkerkband & Friends. Dit jaar wordt daarin een link gelegd met de werken van barmhartigheid.

Passion en Barmhartigheid

Wat hebben de 7 werken van barmhartigheid en de Passion met elkaar te maken? Alles! In het lijdensverhaal komt de ware aard van Jezus naar boven, hij cijfert zichzelf totaal weg en geeft liefde aan de medemensen, hij vergeeft wie hem pijnigen, hij heeft zelfs oog voor anderen in zijn lijden en uiteindelijk sterft hij zelfs voor ons. Hoe wij mensen dat kunnen proberen na te doen, wordt beschreven in de 7 werken van barmhartigheid (Geef de dorstige te drinken, voedt de hongerige, kleed de naakte, verzorg de zieke, bezoek de gevangene, begraaf de dode en herberg de vreemdeling). Deze twee verhalen worden samengebracht in de Passion Delft 2021 en het is deze tijd actueler dan ooit!

Eerdere uitvoeringen

‘Vorig jaar rond deze tijd waren we hard aan het oefenen en foto’s aan het maken voor een tweede “Passion” in Delft,’ vertelt Kees Witte.  ‘In 2015 heeft de Hofkerk met de Praiseband OnLine een Passion uitgevoerd.

Het lijdensverhaal werd verteld en met Nederlandstalige liederen aangevuld en met foto’s ondersteund. De foto’s waren met en door de leden van de kerk zelf gemaakt. De reacties van de (vele) bezoekers waren lovend. In 2020 wilde we dat weer uitvoeren, met nieuwe verhalen nieuwe liederen en nieuwe muzikanten. Helaas gooide corona roet in het eten en kon de Passion 2020 niet doorgaan.’

Een mooie mix aan muziek

Kees Witte is de motor achter de Delft en heeft de Muziekgroep van de Hofkerk aangevuld met extra muzikanten. Hij vertelt dat in dit coronajaar het gevoel kwam dat we toch iets moeten gaan doen. ‘Niet alleen om de muzikanten bezig te houden,’ grapt hij, ‘maar ook om iets moois neer te zetten, waar mensen iets aan hebben.’ Ondertussen hebben de muzikanten ervaring met het individueel muziek opnemen en mixen. Er zijn 7 liederen opgenomen, ieder met zijn eigen instrument, en alle partijen worden samengevoegd tot één mix.

Alle 7 Nederlandstalige liederen zijn op zichzelf al sterk, maar voorzien van een nieuwe context (beelden en tekst) komen ze in een ander licht te staan en kunnen nieuwe inzichten voortbrengen. Op deze manier wordt de lijdensweg en de werken van barmhartigheid naar onze tijd gehaald en actueel gemaakt. Het wordt inspirerend!

De Passion Delft is te zien op Goede Vrijdag 2 april 2021 om 20:00u via het Youtube kanaal van de Hofkerk