Nog geen reacties

Pinksterdienst 23 mei Hofkerk + Vierhovenkerk

Komende zondag is er een gezamenlijke viering  van Hofkerk en Vierhovenkerk in de Hofkerk.

In de Vierhovenkerk zijn deze maand verbouwingen in de kerkzaal. Ook 30 mei vieren we samen. Lees meer >> Hofkerk viert samen met Vierhovenkerk


GA NAAR DE LITURGIE VAN DEZE DIENST

GA NAAR KERKOMROEP VAN DEZE DIENST  Audio beluisteren via de Kerkomroep (Delft Hofkerk)

 GA NAAR YOUTUBE LIVE STREAM VAN DEZE DIENST beeld en audio  

GA NAAR MATERIAAL VOOR DE KINDEREN


Koffiedrinken digitaal

In de zondagen dat we samen met de Vierhovenkerk kerken, drinken we ook samen (digitaal) koffie na de dienst

Koffie drinken na de dienst DIGITAAL 


Pinksteren Feest van Hoop

Zondag 23 mei
Bijbellezing: Handelingen 2: 1-13
Voorganger: Ds. Marco Visser en ds. Caroline der Nederlanden

Rainbow is de naam van een duif. Rainbow vliegt naar plekken overal op aarde. Hij vliegt naar plekken waar mensen talen spreken die wij niet kunnen verstaan. En hij hoort allerlei verhalen; verhalen van wat mensen meemaken, hun pijn, maar ook hun dromen en verlangens. Rainbow de duif vliegt terug met die verhalen en vertelt ze aan ons. Zodat wij ze horen en mensen, die wij niet kennen worden tot mensen, die wij leren kennen.
Met Pinksteren lezen we hoe na de hemelvaart van Jezus de Geest van God neerdaalt op de leerlingen. Vlammen van vuur zijn zichtbaar op hun hoofden, er is een windvlaag, en de leerlingen beginnen in verschillende talen spreken. Je zou denken dat hierdoor afstand en onbegrip ontstaat tussen mensen. Maar het tegengestelde is waar. Hoewel de leerlingen in verschillende, onbekende talen, spreken, worden zij wel verstaan. Dat is zo belangrijk en dat is ook wat de Geest van God doet; elkaar verstaan, ook al kennen we elkaar nog niet, ook al komen we uit verschillende culturen, volken en spreken wij een andere taal.
Want als we elkaars verhalen niet kennen, elkaars pijn en verlangen en dromen niet kennen, hoe zouden we er dan ooit voor elkaar kunnen zijn?