Nog geen reacties

Pinksterdienst 31 mei 2020

Deze pinksterdienst zondag 31 mei wordt uitgezonden vanuit de Hofkerk. Het is een gezamenlijke dienst van de wijkgemeenten Hof van Delft, Immanuël en Vierhoven en de Evangelisch Lutherse Gemeente Delft

De liturgie van deze dienst vindt u GA NAAR DE LITURGIE VAN DEZE DIENST  PRINTVERSIE

U kunt de dienst beluisteren via de Kerkomroep van de Hofkerk.  GA NAAR KERKOMROEP VAN DEZE DIENST

Er is ook een beeldopname beschikbaar  GA NAAR Youtube LIVE STREAM VAN DEZE DIENST

GA NAAR MATERIAAL VOOR DE KINDEREN


Pinksteren-20202-liturgie-scherm-wide-16

De tijd van zelfgekozen quarantaine leert ons ook veel.. Over hoe kwetsbaar we zijn, en dat het leven niet maakbaar is. Over wat belangrijk is in het leven. Over hoe we willen dat dat onze samenleving en de wereld er uit mag zien na de lockdown. Wat willen we bewust anders?  En hoe kunnen we aan die droom bijdragen?  En wat willen we uit onze quarantaine(-vasten)tijd?

In de Pinksterviering geven we aandacht aan de reactie’s die mensen hebben ingestudeerd, op de vraag

Wat geeft mij/ons kracht? Wat hoop ik voor na  de coronacrisis? Wat heb ik (hebben wij) geleerd van deze coronatijd?

Stuur uw reactie naar favanhelden@gmail.com 0630221990

Waarom met Pinksteren? Met Pinksteren vieren we dat de leerlingen  weer naar buiten gaan. Ook zij hebben een tijd binnen gezeten. Ze weten van de opgestane Heer. Ze hebben eigenlijk ‘goud’ in handen. Maar ze weten nog niet goed hoe daar mee om moeten gaan. hoe ze het moeten vertellen. Ze zijn net als wij  ook bang voor gevaren van de wereld van buiten. Wat zal die wereld hen aandoen, en wat hebben we daar voor instelling of houding voor nodig. Zij wachten, denken na en praten met elkaar wat hun geloof in Jezus inhoudt. Hoe het hen kracht geeft en hoe zij in hun vrijwillige lock-down en als ze weer naar buiten gaan christen willen zijn.