Nog geen reacties

Pinksteren:een nieuw begin

Pinksteren; een nieuw begin

Pinksteren Zondag 4 juni

Bijbellezing: Genesis 11 en Handelingen 2

Voorganger: ds. Caroline der Nederlanden

Iets nieuws beginnen kost energie maar geeft vaak ook energie. Nieuwe kansen ontstaan. Iets nieuws beginnen roept creativiteit op. Nieuwe ideeen, nieuwe openingen. In de lezing van Pinksteren () horen we hoe het door de gave van Gods Geest in mensen gaat borrelen en bruisen. Nieuwe energie en inspiratie komt in hen. Gods Geest bezielt hen. Hierdoor lukt het hen om aan anderen over te brengen wat hen bezielt. Ook al spreken zij niet dezelfde taal. De bezieling door Gods Geest opent hen voor elkaar en overkomt taalbarrieres.

IMG_7982

In deze Pinksterviering staan wij ook stil bij het tien jaar samen onderweg zijn van de Ontmoetingskerk en de Hofkerk, en kijken we vooruit. Daarbij bidden we om de Geest van God, dat die ons blijven mag inspireren en energie mag geven.

Graag zouden wij in en rond deze viering ook foto’s laten zien; allereerst van 10 jaar geleden, maar ook van de periode van het samengaan van de Open Hof en de Sionskerk. Als u foto’s heeft, kunt u dat laten weten aan Fred van Helden of Caroline der Nederlanden.