Projectkoor Driekoningen zoekt stemmen

Projectkoor zingt Driekoningen van Bach

De cantate BWV 65 “Sie werden aus Saba kommen” (zij zullen komen uit Saba) wordt uit gevoerd tijdens de eredienst in de Hofkerk op 5 jan. om 10 uur. J.S. Bach heeft deze cantate geschreven voor het feest van Driekoningen. De wijzen uit het Oosten komen bij het kind Jezus om het eer te bewijzen met drie geschenken: goud, wierook en mirre.

Wikipedia zegt over deze cantate: Bachs muziek verklankt de tekstlijn, als een groots prachtvol opgezette karavaan met schitterende klankkleuren van herfstachtige jachthoorns en de donkere toon van jachthobo’s, een passende klank bij mensen onderweg op zoek naar het Licht. Bach past in het groots opgezette openingskoor bij deze voorttrekkende karavaan in een lange sliert van noten een twaalfachtste maat toe: in groepen van vier bewegen de vier windstreken op weg naar dat licht. Verschillende orkestgroepen komen samen tot de hoorns hun signaal blazen.

Meezingen in projectkoor

We zoeken nog een aantal enthousiaste mensen die in het koor willen zingen. Graag uw stemgroep (sopraan-alt-tenor-bas)wel melden.
Wilt u meedoen, mail dan zo snel mogelijk aan bij
seb.baumlin@gmail.com of gerriedehoop@gmail.com.

Oefenrepetities

We rekenen erop dat u uw partij kent want er zijn 3 repetities.
Vrijdag 13 dec. 19.00-20.30 u
Vrijdag. 20 dec. 19.00-20.30 u
Zaterdag 4 jan. 10.00-13.00 u
Zondag. 5 jan. 9.00 u