Nog geen reacties

Quarantunes # Wees jij mijn toevlucht

Met veel creativiteit en er ontstaan veel nieuwe initiatieven op muziekgebied. Kerken nemen thuis en toch samen in online-koren  mooie liederen op. Deze zijn bijv. te vinden op Nederland zingt  of KRO-NCRV liederen  Op petrus.protestantsekerk.nl/series/lied/ staat een verzameling van liederen die gebruikt zijn uitgezonden bij de TV- programma Met hart en ziel. Bijvoorbeeld de bewerking van Lied 263 uit het Liedboek, gezongen door Leoni Jansen.

Wees jij mijn toevlucht de komende nacht,
De morgen die ik ondanks alles verwacht.
Hoe vat ik de slaap zonder jou aan mijn zij,
Wie troost dat wanhopige wezen in mij.

Wees jij mijn wijsheid, de rust in mijn hart,
bevrijding van wat mij ontstelt en verwart,
Die hoop die mij grond geeft als alles verdwijnt,
Het duister me aangrijpt, de zon niet meer schijnt.

Jijzelf moet meegaan, je lichtend gelaat,
Een gids die mij voorgaat en nooit meer verlaat.
De dag loopt ten einde, de nacht is nabij,
Wees jij nu mijn toekomst, het duister voorbij.
Wees jij nu mijn toekomst, het duister voorbij.