Nog geen reacties

Renovatie hal van de Hofkerk

Bericht van de kerkrentmeesters.

Lamellen

Om de storende lichtinval op de beamerschermen te voorkomen zijn   de raampartijen rechts achterin de kerkzaal voorzien van lamellen.

Renovatie van de entree

De renovatie van de entree, hal en toiletten op de begane grond start 5 juli aanstaande en zal ca. 5 tot 6 weken beslaan. In het kort betreft dit het volgende:

  • Verwijderen van de bestaande vaste kapstokken. Deze worden vervangen door verrijdbare kapstokken.
  • Vervangen van de vloertegels door nieuwe tegels en ter plaatse van de ingang een nieuwe droogloopmat.
  • Aanbrengen van een verlaagd plafond met daarin ledverlichting.
  • Verwijderen van de wandtegels in de hal en stucken van die wand.
  • Totale vernieuwing van het dames- en herentoilet en het invalidentoilet.
  • Realisering van afzuiging in de toiletten.

Tijdelijk andere ingang

Zeker in  de eerste weken zal de kerk via de hal niet te betreden zijn maar zijn de kerkzaal, de foyer en de verdiepingen daarboven toegankelijk via de trap rechts van het orgel en de nooduitgang van de foyer.

Voor een makkelijker overgang over de dorpel voor rolstoelen en rollators bij de toegangsdeur van de foyer zal worden gezorgd.

Indien de entree en de hal niet kan worden betreden zal dit worden aangegeven.

Viering 9 juli in Vierhovenkerk

In verband met de renovatie van de hal van de Hofkerk is er op zondag 9 juli geen kerkdienst in de Hofkerk. Op deze zondag vieren wij het Heilig Avondmaal in de Vierhovenkerk, Obrechtstraat 50, met ds. David Knibbe als voorganger. Voor mensen die vervoer nodig hebben, zullen er tot 9.30u auto’s voor de Hofkerk staan om u naar de Vierhovenkerk te brengen.

De daaropvolgende zondagen zullen de kerkdiensten in de Hofkerk doorgaan, alleen zal de ingang van de kerk zijn aan de kant van de foyer (voor mensen met een rollator) of via de betonnen trap van nooduitgang.

Hulp bij schoonmaken gezocht

Voor het schoonmaken na de sloop- en verbouwingswerkzaamheden zou hulp heel erg fijn zijn, evenals enkele enthousiastelingen die goed met schuurpapier en een kwast kunnen omgaan omdat er na de werkzaamheden nog schilderklussen overblijven die we zelf willen uitvoeren.

Voor beide verzoeken kunt u zich bij ons opgeven.

Verlichting zijkant van de Hofkerk

Aan de zijkant van de kerk (doorgang naar de achter de kerk gelegen parkeerplaatsen en fietsenstalling) zal verlichting worden aangebracht. Dit zal ook worden gedaan aan de buitenzijde boven de nooduitgang vanuit de kelderzaal.

Meer info bij  over kerkrentmeesters

Lida ’t Hart en Bram van der Spek