Nog geen reacties

Ruim 100 kinderen schitteren als een ster in Musical Esther

Ruim 100 kinderen van meer dan 8 verschillende scholen in Delft straalden als een ster in de Eendagsmusical Esther op zaterdag 1 april in een afgeladen Hofkerk in Delft. Geschminkt in felle pop-art stijl stonden ze op het podium en speelden ze en zongen ze liedjes die ze maar enkele uren daarvoor hadden geleerd.

De Musical was georganiseerd door de jeugdgroepen van de Protestantse Gemeente Delft. Ze hadden daarvoor het gezelschap van De Vliegende speeldoos ingehuurd, die Bijbelverhalen bewerkt tot kleine theaterstukken en dit samen met kinderen in één dag instudeert.

Foto Harro Kluivingh

Vanaf het begin hadden de acteurs met hun enthousiasme de kinderen al ‘te pakken.’ Vervolgens oefende de kinderen o.l.v. de acteurs op de rollen en maakten ze benodigdheden voor bij hun kostuums.

En na een generale repetitie en pannenkoekenmaaltijd was het tijd om te stralen.

Foto Harro Kluivingh

Het verhaal gaat over een Esther, die uitgekozen wordt om koningin te worden. Zij wordt bijgestaan door de vrolijke rol van eunuch Haggai. Aan het hof is een schurk Haman, die belust is op macht en het liefst zelfs koning Ashaveros uit de weg wil ruimen. Hij slijmt zijn weg naar de macht en schopt het tot eerste minister. Dan wil hij dat iedereen voor hem buigt en besluit hij dat alle joden uitgeroeid moeten worden. De oom van Ester, Mordechai, komt daarachter en draagt Esther op dat ze tegen de koning moet zeggen dat ze joods is. Esther is gemaakt te stralen als een ster, maar het ontbreekt haar aan moed. Als de uiteindelijk er voor uitkomt, kiest de koning haar partij en wordt haar familie en volk gespaard.

Foto Harro Kluivingh

De kinderen speelden glansrijk mee met de hoofdrolspelers. Zij waren vorsten, helden of hofpersoneel. De handlangers waren net zo geniepig als Haman. Terwijl de Hofdansers en de Lichtdragers Esther moed inzongen.

Foto Thomas Oorschot
Foto Thomas Oorschot

De musical werd mede mogelijk gemaakt door KerkinActie. In de kerken was er actie gevoerd voor Kinderen in de Knel.  Voor de voorstelling werd het bedrag bekend gemaakt. € 835,44. De opbrengst van de collecte op de avond komt daar nog bij.

De musical was een  samenwerking van alle jeugdgroepen in de de Protestantse  gemeente Delft.
We willen  hulpouders, schminkers, sjouwers, pannenkoekenbakkers   en alle anderen die meegeholpen hebben aan de organisatie van harte bedanken  voor hun inzet.  Jullie hulp was geweldig!

Kijk voor meer foto’s op

Kijk ook op onze facebook pagina;  www.facebook.com/dvsdelft/