Nog geen reacties

Samen oplopen voor de vrede

Op de internationale dag voor de vrede  liepen  mensen van verschillende levensovertuigingen mee in de 13de Voettocht voor de Vrede in Delft.

De wandeling begon bij de Sultan Ahmet Moskee en  eindigde in de Marcuskerk.  Tijdens de tocht leerden mensen elkaar kennen en spraken ze over wat vrede dichterbij kan brengen.   In de Marcuskerk werd verder gesproken over het thema “De kracht van verbeelding.”

Fred van Helden schreef op zijn Facebook pagina:  Mooie gesprekken en ontmoetingen bij de Voettocht voor de Vrede. Door samen te lopen en elkaar te leren kennen dragen we bij aan vrede.

Film in vredesweek

Een dag eerder  werd in de Hofkerk de film Return to Homs vertoond.  Een portret van een voetbalkeeper die in 2011 geweldloos betoogt tegen het regime van Assad, maar onder dreiging van dat regime geen andere keus ziet dan gewapend  verzet.

In het gesprek na de film  met een aantal vluchtelingen ui Syrië kwam de onmacht naar boven  met  betrekking tot de oorlog in Syrië en de onbekendheid met leed van de  Syriërs.