Nog geen reacties

Schatten zoeken en delen bij kennismaking Harnaschpolder Rijswijk Buiten

Zondag 3 september was er in de Harnaschpolder en Rijswijk Buiten een speurtocht  om kennis te maken met nieuwe bewoners. Alle leden van  de Hofkerk in die wijken waren uitgenodigd

Schatten zoeken

De kinderen zoeken schatten  om in het schatkist te doen. De schatkist  is een eierdoos  en de schatten zijn steentjes, dennenappels  mos en bloemetjes. De ouders maken kennis met elkaar en zoeken de opdrachten van de speurtocht.

De opdrachten zijn aanzetjes tot gesprek.  Wat doen jij als je miljoen zou winnen?  Wie zou je voor geen goud willen missen?   Ze gaan speelt in op de slogans van de nieuwe wijken Harnaschpolder (Leven tussen de schatten van Delft) en Rijswijk Buiten (een wijk vol nieuwe energie)

De Buurtbewoners op deze speurtocht kennen elkaar nog niet (zo lang) en de  speurtocht helpt  om ontspannen elkaar te ontmoeten. Het weer helpt  mee,  het zonnetje schijnt.  En de kinderen zoeken antwoorden op hun opdrachten die aan lantaarnpalen en hekken hangen. Hoeveel kinderen wonen er jouw straat ? Waar kan je hutten bouwen?
Bij een minibieb in de wijk zijn  gratis posters te krijgen en bij de “kleine wildernis” vangen kinderen Amerikaans rivierkreeftjes. We komen langs veel nieuwe schatten en speelplekken.

Samen tafelen

Veel later dan gepland zijn we  bij  het beginpunt. De tafel is rijk gedekt met allerlei lekkere salades , soep, broed en fruit. ieder heeft iets van zijn eigen schatten meegenomen.  En gezellig  tafelend leen we elkaar nog beter kennen.

Deze speurtocht was een start van een kerkgroep in de Harnaschpolder en Rijswijk Buiten.  Bij de deelnmers is de behoefte om eens in de 2 manden bij elkaar te komen voor  social meeting ,  eventueel aangevuld met wat actuele vragen over geloven

Bekijk het fotoalbum  Harnaschpolder- Rijswijk Buiten| speurtocht & ontmoeting