Nog geen reacties

Schrijven voor Amnesty – Augustus

Op de eerste zondag van de maand houden wij namens Amnesty International een schrijfactie tegen mensenrechtenschendingen.

In augustus schrijven wij voor:

 1. De 22-jarige Chileense psychologiestudent Gustavo Gatica nam eind 2019 deel aan massaprotesten. De oproerpolitie gebruikte rubberen kogels om de demonstranten uiteen te drijven. Een regen van kogels trof Gustavo in zijn gezicht. Hij raakte blind aan beide ogen.
 2. Sjamaan Aleksandr Gabyshev startte in 2019 een voet- tocht van ruim 8.000 km van Oost-Siberië naar Moskou. Hij wilde met zijn ‘krachten’ het Kremlin ‘zuiveren’ van president Poetin. De politie hield hem in september 2019 tegen en bracht hem tegen zijn wil terug naar huis. Op 2 juni 2020 bevestigde een rechter dat Gabyshev voor onbepaalde tijd mag worden opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis. Hij wordt gestraft vanwege zijn kritiek op de autoriteiten.
 3. Het Guatemalteekse ministerie van Gezondheid heeft 46 werknemers van een noodziekenhuis in de hoofdstad ontslagen. Het tijdelijke ziekenhuis opende op 21 maart zijn deuren voor coronapatiënten. Het ontslagen personeel werkte drie maanden in het ziekenhuis onder enorm zware omstandigheden. Ze wachten nog steeds op hun salaris. Ook kregen ze geen ontslagvergoeding.
  Het ministerie van Gezondheid heeft de werknemers, onder wie stafleden en schoonmakers, op 5 juni ontslagen. Volgens administratieve regels van het ministerie moesten de werknemers een universitaire of middelbare schooldiploma hebben. Dat hebben ze niet. De nationale ombudsman, die ook onderzoek doet naar de zaak, meldde dat dit ook niet werd gevraagd toen het ministerie de werknemers in dienst nam.

Hoe kunt u meedoen?

Om mee te doen geeft u de volgende opties:

 1. Zelf printen en verzenden per post;
  In de onderstaande download zijn de de drie brieven en de toelichting opgenomen. U kunt de brieven zelf printen en versturen.
 2. Zelf verzenden per e-mail;
  Als een brief vanwege corona NIET per post kan verstuurd kan worden, dan kunt u de brief ook mailen. Kopieer hiervoor de tekst van de brief naar de tekst van uw e-mail. Het mailadres vindt u bij de brieven (pagina 4).
 3. Brieven thuis laten bezorgen en zelf verzenden per post.
  In de wijkgemeenten leveren Evert van Bokhorst, Peter Siepman en Herman de Wolff ook aan huis. Geef per telefoon (015-2143690) of per e-mail (mail@hermandewolff.nl) door dat u de brieven wilt ontvangen, en op welk adres. Brieven en enveloppen met postzegel en toelichting ontvangt u in de brievenbus.
  De onkosten (3,00 per setje van twee deze keer) kunt u storten op de bankrekening van de kerkenroep van Amnesty International te Delft, NL97 TRIO 0197 6877 84 ovv “Schrijfactie augustus.”

Download brieven en toelichting

Hieronder kunt u de brieven en de toelichting downloaden: