Nog geen reacties

Schrijven voor Amnesty – Januari

In deze maand houden wij namens Amnesty International een schrijfactie tegen mensenrechtenschendingen.

We schrijven wij voor:

 1. Mensenrechtenverdediger Elchin Mammad uit Azerbei-dzjan kreeg 4 jaar gevangenisstraf op beschuldiging van diefstal en illegaal wapenbezit. Maar de aanklachten zijn verzonnen. De enige reden dat hij vastzit, is omdat hij kritiek heeft op de mensenrechtensituatie in zijn land.
  In uw brief roept u de autoriteiten in Azerbeidzjan op om Elchin Mammad onmiddellijk vrij te laten.
 2. Mensenrechtenverdedigers Waldo  en Franco Al-barracin uit Bolivia ontvangen doodsbedreigingen. Waldo wordt beschuldigd van het beramen van een staats-greep. De autoriteiten doen niets om hen te beschermen en degenen die hen bedreigen gaan vrijuit.

  De broers Waldo en Franco Albarracin ontvangen doodsbedreigingen op hun mobiel en via social media. In een video wordt Waldo een landverrader genoemd en beschuldigd van het beramen van een staatsgreep. Wal-do heeft een klacht ingediend bij de autoriteiten. Maar hij en zijn broer krijgen geen bescherming.

  In uw brief aan de autoriteiten in Bolivia roept u hen op om Waldo en Franco Albarracin te beschermen.

 3. Yu Wensheng kreeg in juni 2020 vier jaar gevangenisstraf voor ‘het aanzetten tot ondermijning van de staat’, een valse aanklacht. Hij zat toen al bijna anderhalf jaar gevangen zonder contact met de buitenwereld. In de gevangenis werd hij gemarteld en ging zijn gezondheidstoestand hard achteruit.

  In uw brief roept u de autoriteiten in China op om Yu Wensheng de medisch zorg te geven die hij nodig heeft.

Hoe kunt u meedoen?

Om mee te doen geeft u de volgende opties:

 1. Zelf printen en verzenden per post;
  In de onderstaande download zijn de de drie brieven en de toelichting opgenomen. U kunt de brieven zelf printen en versturen.
 2. Brieven thuis laten bezorgen en zelf verzenden per post.
  In de wijkgemeenten leveren Evert van Bokhorst,  en Herman de Wolff ook aan huis. Geef per telefoon (015-2143690) of per e-mail (mail@hermandewolff.nl) door dat u de brieven wilt ontvangen, en op welk adres. Brieven en enveloppen met postzegel en toelichting ontvangt u in de brievenbus.
  De onkosten (3,00 per setje van twee deze keer) kunt u storten op de bankrekening van de kerkenroep van Amnesty International te Delft, NL97 TRIO 0197 6877 84 ovv “Schrijfactie Amnesty.”

Download brieven en toelichting

Hieronder kunt u de brieven en de toelichting downloaden: