Nog geen reacties

Schrijven voor Amnesty – juli

In deze maand houden wij namens Amnesty International een schrijfactie tegen mensenrechtenschendingen.

We schrijven voor:

  1. Journalist Rabah Kareche uit Algerije publiceerde op 18 april een artikel over de achterstelling van de Toeareg-bevolking in het zuiden van zijn land. De autoriteiten pakten hem nog dezelfde dag op en beschuldigen hem onder meer van ‘het verspreiden van nepnieuws’. Er hangt hem een gevangenisstraf van 23 jaar boven het hoofd. In uw brief roept u de Algerijnse autoriteiten op om Rabah Kareche onmiddellijk vrij te laten.
  2. Journalist Mohamed Salah moet onmiddellijk vrij-komen Journalist Mohamed Salah uit Egypte zit vanwege val-se beschuldigingen al 20 maanden in voorarrest. In de gevangenis werd hij gemarteld. In uw brief roept u de Egyptische autoriteiten op om Mohamed Salah onmiddellijk vrij te laten en de beschuldigingen van marteling te onderzoeken.
  3. Ahnaf Jazeem is een dichter en docent uit Sri Lanka. Een jaar geleden werd hij opgepakt op grond van Sri Lanka’s uiterst strenge anti-terrorismewet. Zijn arrestatie houdt verband met de publicatie van een verzameling gedichten geschreven in de Tamil taal. In uw brief roept u de Sri Lankaanse autoriteiten op om Ahnaf Jazeem onmiddellijk vrij te laten.

Hoe kunt u meedoen?

Om mee te doen geeft u de volgende opties:

 1. Zelf printen en verzenden per post;
  In de onderstaande download zijn de de drie brieven en de toelichting opgenomen. U kunt de brieven zelf printen en versturen.
 2. Brieven thuis laten bezorgen en zelf verzenden per post.
  In de wijkgemeenten leveren Evert van Bokhorst,  en Herman de Wolff ook aan huis. Geef per telefoon (015-2143690) of per e-mail (mail@hermandewolff.nl) door dat u de brieven wilt ontvangen, en op welk adres. Brieven en enveloppen met postzegel en toelichting ontvangt u in de brievenbus.
  De onkosten (3,00 per setje van twee deze keer) kunt u storten op de bankrekening van de kerkengroep van Amnesty International te Delft, NL97 TRIO 0197 6877 84 ovv “Schrijfactie Amnesty.”

Download brieven en toelichting

Hieronder kunt u de brieven en de toelichting downloaden: