Nog geen reacties

Schrijven voor Amnesty – Juni

Ook op deze eerste zondag van de maand houden wij namens Amnesty International een schrijfactie tegen mensenrechtenschendingen.

In juni schrijven wij voor:

 1. Mensenrechtenverdediger Ibrahim Ezz El-Din zit vast vanwege zijn werk voor de Egyptische Commissie voor Rechten en Vrijheden. Hij heeft last van allergieën en ademhalingsproblemen. Zijn gezondheid is in gevaar nu het coronavirus zich snel verspreidt in de overvolle en onhygiënische Tora-gevangenisIn uw brief roept u de openbaar aanklager in Egypte op Ibrahim Ezz-el-Din onmiddellijk vrij te laten en in de tussentijd de zorg te geven die hij nodig heeft.

  Download  >> Brief Egypte

 2. De Russische kunstenares en activiste Yulia Tsvetkova wordt beschuldigd van het ‘maken en verspreiden van pornografische materialen’. Tsvetkova, die zich inzet voor vrouwenrechten en LHBTI’ers, had op sociale media tekeningen geplaatst van het naakte vrouwelijk lichaam. Indien schuldig bevonden, kan ze tot 6 jaar gevangenisstraf krijgen. Absurd.In uw brief roept u de openbaar aanklager in Rusland op Yulia Tsvetkova niet te vervolgen.

  Download  >> Brief Rusland

 3. Vladislav Sharkovsky en Emil Ostrovko uit Wit-Rusland belandden twee jaar geleden in de gevangenis voor een klein drugsdelict. Ze waren toen 17 jaar oud. Ze hebben allebei ernstige gezondheidsklachten. Het risico is groot dat het coronavirus zich in de gevangenis snel verspreidt. Daardoor loopt hun leven gevaar.In uw brief roept u president Lukashenko van Wit-Rusland op Emil en Vladislav onmiddellijk vervroegd of voorwaardelijk vrij te laten. Ook moet Wit-Rusland kijken in hoeverre gevangenen die een verhoogd gezondheidsrisico lopen vanwege het coronavirus buiten de gevangenis hun straf kunnen uitzitten.

  Download  >> Brief Wit-Rusland

Lees meer  >> over de achtergronden van de brieven 

Hoe kunt u meedoen?

 1. Zelf printen en versturen met de post. Als bijlage bij de mededelingen treft u de drie brieven en uitgebreidere toelichting + plaatjes aan. U kunt de brieven zelf printen en versturen.
 2. Per e-mail. Als  een brief vanwege corona NIET per post kan verstuurd worden, kunt u die per e-mail sturen naar het mailadres bovenaan de brief.
 3. Thuis bezorgd, zelf verzenden.  Onze mensen in de drie wijkgemeenten doen, Evert van Bokhorst, Peter Siepman en Herman de Wolff, leveren ook aan huis. Geef dan per telefoon (015-2143690) of per mail (mail@hermandewolff.nl) door dat u de brieven wilt ontvangen, en op welk adres. Brieven en enveloppen met postzegel en toelichting ontvangt u in de brievenbus.

De onkosten (3,00 per setje van twee deze keer) kunt u storten op de bankrekening van de kerkenroep van Amnesty International te Delft, NL97 TRIO 0197 6877 84 ovv Schrijfactie juni.