Nog geen reacties

Schrijven voor Amnesty – mei

In deze maand houden wij namens Amnesty International een schrijfactie tegen mensenrechtenschendingen.

We schrijven wij voor:

 1. Chiou Ho-shun uit Taiwan zit al 32 jaar in de dodencel. Hij werd gemarteld om een moord en een ontvoering te bekennen.
  In uw brief roept u de Taiwanese president op om Chiou Ho-shun gratie te verlenen.
 2. Activist Mikhail Iosilevich uit Rusland kan zes jaar celstraf krijgen omdat hij volgens de autoriteiten zijn café ter be-schikking stelde aan een ‘ongewenste’ organisatie. Hij wordt aangepakt vanwege zijn inzet voor vrijheid van meningsuiting en demonstratie.
  In uw brief roept u de Russische autoriteiten op om te stoppen met de vervolging van Mikhail Iosilevich.
 3. Li Qiaochu is een prominente activiste. Ze werd begin februari 2021 opgepakt, waarschijnlijk omdat ze twitterde over de ervaringen van enkele Chinese mensenrechten-verdedigers met marteling en slechte gevangenisom-standigheden.
  In uw brief roept u de Chinese autoriteiten op om Li Qiaochu onmiddellijk vrij te laten.

Hoe kunt u meedoen?

Om mee te doen geeft u de volgende opties:

 1. Zelf printen en verzenden per post;
  In de onderstaande download zijn de de drie brieven en de toelichting opgenomen. U kunt de brieven zelf printen en versturen.
 2. Brieven thuis laten bezorgen en zelf verzenden per post.
  In de wijkgemeenten leveren Evert van Bokhorst,  en Herman de Wolff ook aan huis. Geef per telefoon (015-2143690) of per e-mail (mail@hermandewolff.nl) door dat u de brieven wilt ontvangen, en op welk adres. Brieven en enveloppen met postzegel en toelichting ontvangt u in de brievenbus.
  De onkosten (3,00 per setje van twee deze keer) kunt u storten op de bankrekening van de kerkengroep van Amnesty International te Delft, NL97 TRIO 0197 6877 84 ovv “Schrijfactie Amnesty.”

Download brieven en toelichting

Hieronder kunt u de brieven en de toelichting downloaden: