Nog geen reacties

Schrijven voor AMNESTY – oktober

In deze maand houden wij namens Amnesty International een schrijfactie tegen mensenrechtenschendingen.

We schrijven voor:

 1. Zes jonge leden van de milieubeweging Mother Nature Cambodja worden vervolgd omdat ze zich inzetten voor de natuur en de rechten van inheemse volken. De aanklachten tegen hen zijn complete onzin, zoals ‘het samenzweren tegen en het beledigen van de koning’. Drie van hen kregen al tot 20 maanden cel. Zij worden nu ook beschuldigd van ‘opruiing’. Daar staat een celstraf van maximaal 10 jaar op.
  In uw brief roept u de autoriteiten van Cambodja op om  alle aanklachten tegen de zes milieuactivisten te laten vallen en hen onmiddellijk vrij te laten.
 2. Advocaat Tony Germain Nkina uit Burundi is veroordeeld tot 5 jaar gevangenisstraf. Hij zou de staatsveiligheid in gevaar hebben gebracht. Alles wijst erop dat hij alleen maar is gestraft vanwege zijn voormalige mensenrechtenwerk en connecties met APRODH, Burundi’s bekend-ste mensenrechtenorganisatie.
  In uw brief roept u de autoriteiten van Burundi op om alle aanklachten tegen Tony Germain Nkina te laten vallen en hem onmiddellijk vrij te laten.
 3. De Egyptische oppositieleden en activisten Hisham Fouad, Hossam Moanis en Zyad el-Elaimy zijn in juli 2021 voor een speciale noodrechtbank gebracht vanwege absurde aanklachten zoals ‘het verspreiden van nepnieuws en paniek onder de bevolking’. De drie mannen zitten al meer dan 2 jaar in voorarrest. Ze kunnen niet in beroep gaan tegen het vonnis van de rechtbank.

  In uw brief roept u de Egyptische president op om Fouad, Moanis en el-Elaimy onmiddellijk vrij te laten.

Hoe kunt u meedoen?

Om mee te doen geeft u de volgende opties:

 1. Zelf printen en verzenden per post;
  In de onderstaande download zijn de de drie brieven en de toelichting opgenomen. U kunt de brieven zelf printen en versturen.
 2. Brieven thuis laten bezorgen en zelf verzenden per post.
  In de wijkgemeenten leveren Evert van Bokhorst,  en Herman de Wolff ook aan huis. Geef per telefoon (015-2143690) of per e-mail (mail@hermandewolff.nl) door dat u de brieven wilt ontvangen, en op welk adres. Brieven en enveloppen met postzegel en toelichting ontvangt u in de brievenbus.
  De onkosten (3,00 per setje van twee deze keer) kunt u storten op de bankrekening van de kerkengroep van Amnesty International te Delft, NL97 TRIO 0197 6877 84 ovv “Schrijfactie Amnesty.”

Download brieven en toelichting

Hieronder kunt u de brieven en de toelichting downloaden: